Gautier

Francois Gautier – Dimensies een driedimensionaal kleurboek

Kleurboeken, ik heb ze in allerlei vormen en maten. Het kleurboek wat nu voor me ligt is heel anders. Dimensies van Francois Gautier is een kleurboek wat anders is dan andere kleurboeken. Het is in 3D-stijl getekend en daardoor lijken de tekeningen van het papier af te komen. 

Gautier

Wat op de achterzijde van Dimensies van Francois Gautier staat

‘Dimensies’ staat vol met handgetekende zwart-witillustraties om in te kleuren. De creaties van de Franse kunstenaar François Gautier lijken bijna van de pagina af te springen, lopen, kruipen, stromen of knallen! Astronauten zweven door de ruimte, gebouwen exploderen uit hun skylines en wezens poppen op uit landschappen. Door de 3D-tekenstijl van Gautier krijg je het gevoel dat je de objecten op de pagina’s haast kunt vastpakken en dat je, als je even niet oplet, in een pagina kunt vallen. Breng de afbeeldingen tot leven met sprankelende kleuren: het is een kleurervaring die je nog nooit eerder beleefd hebt.

Gautier

Waarom dit kleurboek anders is en super leuk

Bij dit kleurboek was ik al door de cover gefascineerd. Vooral de tekening op de achterzijde vind ik erg tof. 51 pagina’s zijn er om in te kleuren. Bijna alle pagina’s zijn enkelzijdig zodat je geen last hebt van doordrukken van je materiaal. Dit vind ik altijd erg fijn. Zodra pagina’s enkelzijdig zijn durf ik veel meer te experimenteren met materialen. Ik hoefde geen rekening te houden dat ik de andere kant niet in kon kleuren want die is blanco. Wel doe ik altijd voor de zekerheid een dik vel papier tussen de pagina’s mocht het doordrukken dan komt het op mijn tussenvel en niet op de volgende pagina. De dikte van het papier is denk ik zeker 200 grams en geen glad papier maar fijn papier voor kleurpotloden.

Gautier

De platen zijn heel divers van ridders tot bloemen en Origami tot Pinoccio. Vaak heb ik kleurboeken van één thema zoals Harry Potter of de kleurboeken van Johanna Basford. Ik vind de mandala achtige platen erg mooi en leuk om te doen en daar zitten een aantal van in. Heerlijk is het om met 3 of 4 kleuren aan de slag te gaan en er een kunstwerk uit te krijgen.

Gautier

Hierboven zie je goed hoe er schaduw al is toegepast in de illustraties van Francois Gautier. Dit geeft alle platen een mooie diepte en zijn het geen platte tekeningen meer. Zelf hoef je niet meer aan de slag te gaan met diepte aanbrengen want dit is dus al voor je gedaan. Ik wil nog lekker gaan experimenteren met materialen zoals conté maar dat zal ik delen op mijn instagram account.

Gautier

Heb jij wel eens zo’n kleurboek als deze gezien? Nog enorm veel platen heb ik te vullen maar met deze regenachtige herfstdagen vind ik dat maar enorm fijn. Dimensies is voor € 15,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC