frommelrommel

Frommelrommel – Het kan niet alle dagen feest zijn

Een donkerblauwe kaft, gele tekst, wolken in roze, roze wolken met een gekleurde regenboog en een beertje. Een mooie cover die direct mijn aandacht trekt door de illustraties maar ook de tekst; Het kan niet alle dagen feest zijn. De cover straalt liefde, verdriet en hoop uit wat zeker terug te vinden is in deze bundel.

Het kan niet altijd feest zijn. In het leven, in de liefde. Want liefde is complex, maar mensen zijn dat ook. Liefde geeft vonken en liefde zorgt voor kortsluiting. Frommelrommel omarmt je met deze bundel gedichten en kortverhalen over wat we allemaal zo graag willen; (grote) liefde. De liefde in goede en kwade dagen, van vlinders en vuur naar pijn en groot verdriet. Het kan niet alle dagen feest zijn is een warm dekentje dat soms wel wat prikt of schuurt, maar vooral liefde geeft.

Poëzie kan moeilijk en makkelijk zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar poëzie voor iedereen die ik niet helemaal moet uitpluizen wat er nu bedoeld wordt of hoe ik het moet lezen. Het kan niet alle dagen feest zijn is toegankelijk om te lezen voor iedereen. De gedichten zijn begrijpelijk en voor mij op sommige punten herkenbaar. Een ander zal zeker in andere gedichten herkenning vinden.

frommelrommel

De ene tekst kent zijn eenvoud door de drie woorden die er maar gebruikt worden maar met die drie woorden wordt heel veel gezegd. Een andere tekst beslaat een hele bladzijde en heeft al die woorden nodig om tot de kern te komen. Op deze manier wisselen de woorden en zinnen elkaar af. De tekst Trolly vind ik erg mooi, diep maar begrijpelijk en zo waar.

Naast de teksten in deze bundel vind je hier en daar wat illustraties. Illustraties passend bij het onderwerp. Zoals beer in balans bij nieuw leven. Ik vind het een leuke bundel en geschikt voor de startende poëzie lezer maar zeker ook voor de lezer die al meer kent en over de liefde wilt lezen hoe het is, rauw, echt, liefdevol.

Wil jij in jouw kast meer gedichten en genieten van wat mooie teksten? Koop dan Het kan niet alle dagen feest zijn. Voor € 20,00 te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan New Book Collective