ga

Ga op pad

Fotograferen is iets wat ik graag doe en de laatste tijd ga ik weer veel op pad. Niet altijd lang, soms echt heel kort. Mijn favoriete onderwerp zijn objecten die niet bewegen, stilzitten en er wel een tijdje zijn. In mijn directe omgeving zijn er weinig tot geen mooie gebouwen dus dan ga ik al gauw voor de natuur. 

Dit weekend ga ik lang op pad want van tien tot één dan ga ik op pad met Ivo Kaijser die alles gaat uitleggen over straatfotografie. Waar anders dan in de mooiste stad van Nederland; Rotterdam. Ik ben heel benieuwd hoe dit is. Tijdens deze photowalk mag ik ook andere lenzen proberen en een andere camera maar ik denk dat ik mijn eigen camera gebruik maar wel andere lenzen wil testen. Gelijk een mooie gelegenheid om te kijken welke lens een leuke uitbreiding zou zijn.

Laatste ging ik thuis heel even op pad. Camera mee 50 mm lens op de camera en ik ga op pad. Ik hoef niet ver te gaan om iets te vinden. Al rondom mijn blokje vind ik veel. Van een in bloei staande plant tot de lucht die roze kleurde ik kwam het allemaal tegen. Het zijn geen grote dingen maar ze kunnen me wel interesseren om het in beeld te brengen hoe ik het zie en mooi vind.

Natuurfotografie is anders dan straatfotografie en ik ben heel benieuwd naar alles wat ik die dag kan leren. Bij natuurfotografie vind ik het leuk om te werken met scherpte diepte en echt één of twee dingen uit te lichten op de foto. Te zoeken naar de dingen die anderen soms niet zien. Dit paarse bloemetje is een heel klein bloemetje en velen lopen het zo voorbij maar mijn oog valt erop.

In mijn agenda staat dus steeds vaker Ga op pad. Dus dan ga ik ook op pad met mijn camera en zoek ik naar onderwerpen of pas ik technieken toe waarover ik gehoord of gelezen heb. Heb je nog leuke ideeën om te fotograferen deel ze dan met me.