follow

Gaby Rasters – Follow

De stapel boeken die er op mij wacht om te lezen is best groot. Welk boek kies je dan. Er sprong toch wel één boek uit waar ik erg benieuwd naar was en bij het warme weer van vorige week paste naar mijn gevoel. Toch was ik ook een beetje afwachtend met het boek want ik had al een lezer gehoord die niet erg positief was. Zou dit bij mij ook zo zijn of past dit boek meer bij mij dan bij haar. Ik heb het over Follow van Gaby Rasters.

Waar gaat Follow over

Follow is het eerste in een serie van drie boeken. De hele serie heet Follow – Like – Share. Heel digitaal en dat past ook zeker bij het leven van Mila. Follow het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet.

follow

Wat vond ik van Follow

Wanneer ik op social media al wat lees over een boek krijg ik soms al een idee erbij. Dit kan slecht zijn of te goed. Wanneer dat beeld slecht is en het blijft slecht dan is dat echt zo jammer. Als ik positief beïnvloed ben en het valt tegen is dat nog erger. Maar wanneer anderen mij beïnvloeden met een niet zo positieve mening over het boek en voor mij blijkt het een heerlijk boek te zijn. Ja dan kan ik alleen maar genieten. Een boek wat zich met social media bezig houd en ik me laat beïnvloeden daardoor hoe grappig is het.

Ik heb genoten van Follow. Mila is een super leuk personage, ik leef echt met haar mee. Ik zie het landschap in Frankrijk voor me al ben ik nooit verder in Frankrijk geweest dan met de Thalys erdoorheen richting Parijs en de auto richting Disney. Het verhaal zit leuk in elkaar met romantiek, liefdesspanning, familieproblemen en nog veel meer. Het is voor mij echt een boek van deze tijd. Dit komt zeker door het betrekken van Facebook, Twitter en Whatsapp in het verhaal. Het einde had ik totaal niet verwacht. Geen leuke ontwikkelingen in het verhaal maar wel goed gedaan aangezien ik dit niet zag aankomen. Follow eindigt open en daardoor kan ik niet wachten op het volgende deel.

Het boek is geschreven vanuit Mila haar kant en dat maakt het echt of je mee kijkt in haar leven. Je weet niet wat Lucien, Sebastiaan of een ander denkt behalve wat ze sturen of zeggen. Hier hou ik wel van uit één persoon leven omdat je dan veel meer meeleeft met het personage.

Wat Follow nog leuker maakt is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media. Hoe leuk is het dat je de personen uit de boeken kan volgen.

Wil je ook een kijkje nemen in het leven van Mila? Follow  €15,00 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning