bang

Gaby Rasters – Nooit meer bang

Naar Nooit meer bang was ik enorm benieuwd. Gaby Rasters schrijft heerlijke boeken maar hoe gaat ze dat doen met zo’n aangrijpend onderwerp als de aanslag op het vliegveld van Brussel.

In Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel. Later op die dag vindt er in de vertrekhal van het vliegveld van Brussel een vreselijke aanslag plaats. Victor en Lennard raken betrokken bij de aanslag. De zoektocht naar de mannen brengt Maud en Louise bij elkaar.

Gaby Rasters heeft echt een prachtige roman geschreven die ik bijna in één dag uitgelezen heb. Het boek gaat over liefde, verlies, verwerking maar wel met de nodige dosis humor. Ik zie voor me hoe hoe Lennard en Louise zitten in het hotel bij hun eerste ontmoeting maar ik zie ook voor me hoe de aanslag is geweest. Het is echt heel beeldend geschreven en dat samen met de diepere lagen die worden meegegeven aan de personen zorgt dat ik echt helemaal in het verhaal zit. Door de echte gebeurtenissen is een fictief verhaal nog meer gaan leven. Ik kan me de aanslagen nog herinneren en Gaby heeft het echte en fictieve goed verweven in een mooi verhaal. Het verhaal bevat ook een hele mooie boodschap, leer van jezelf te houden, maak mooie doelen, gekke doelen, zie je angsten onder ogen en doe ze en streef ze achterna.

Het is een boek wat je raakt en waarmee je gaat meeleven met de personen, gaat hopen op een goed einde en antwoorden.

Nooit meer bang is een aanrader om te lezen en voor €16,99 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren