Gamescom 2015

Gamescom 2015

Maandag 3 augustus om kwart over 2 wordt ik gebeld door mijn vriend. Heel normaal zou je denken dat kan. Wij bellen elkaar haast niet dus ik was een beetje afwachtend tot ik zijn enthousiasme hoorde. Hij was gebeld door Activision en uitgenodigd om mee te gaan naar Gamescom 2015. Hij wilde graag dat ik mee ging en net de mazzel dat ik die dag wel vrij kon krijgen.

Woensdagochtend half 6 uit bed douchen en richting sugarcity om ons te melden voor het evenement. Aangekomen bij sugarcity mochten we naar binnen in de loods. Drie tafels; Gitar hero, destiny en call of duty black ops. Aan de call of duty Black ops tafel stond ons ontbijt te wachten.

Gamescom-2015-2

Een doos vol met lekker eten. Een croissant, twee belegde broodjes, fruit, drinken en mini muffins. In de doos bevond zich ook een mooie gouden envelop met daarin 20 euro als lunchgeld. We werden welkom geheten, hoorden wat we gingen doen en toen gingen de loodsdeuren open. Drie limousines kwamen binnen rijden.

Gamescom-2015-1

Met onze tafel gingen we in onze limousine. Een limousine met champagne, frisdrank en dozen met lekkers. Dat ritje richting keulen ging wel goed komen. Onderweg stoppen we nog even voor het nodige bezoekje aan de boom of het toilet. Onderweg zien wij hoe alle mensen reageren op onze limousine en de twee die nog achter ons rijden. De hele weg rijden we naast elkaar en zelfs nog even naast elkaar. Ja dat levert mooie beelden op.

gamescom-6

Eenmaal in Duitsland begint het feest. We worden stop gezet door de politie. Gelukkig mogen we na babbeltje weer doorrijden. In Duitsland hebben we nog een stuk te gaan maar we kletsen lekker verder. Hebben een muziekje aan en genieten van de reacties die we voorbij zien komen. Hier en daar steken we even onze hand naar buiten om te zwaaien zonder dat hun ons hoofd zien.

Gamescom-2015-4

Het was een lange rit maar wat hebben we het naar ons zin gehad. De sfeer in de auto zat er al goed in. Eenmaal in keulen was het jammer dat we zo lang hebben moeten rijden in rondjes voor we op het juiste punt waren om uit te stappen.

Gamescom-2015-3

Voor het gebouw stappen we uit. We kregen onze tickets en een bandje zodat we langs de lange rijen konden lopen bij Guitar hero, Destiny en Call of Duty en toen mochten we gaan en staan waar we wilden.

gamescom-7

Het voelt echt heel speciaal dat we dit bandje hebben. Gewoon bij de game waar we voor komen niet in een lange rij hoeven staan wat wil je nog meer.

Gamescom-9

Ik was al eens op een duitse beurs geweest in Frankfurt messe dus ik wist dat het groot kon zijn nou deze hallen wallen ook enorm groot en niet 2 hallen met games zoals we dat in een ahoy of jaarbeurs zouden zien. Nee 11 hallen vol met games en alles wat ermee te maken heeft.

Gamescom-12

Hallen vol met games, schermen, consoles, verkleedde mensen en allemaal en alles game gerelateerd. Waar gaan we beginnen wat gaan we doen? Een plattegrond zien we niet dus op gevoel gaan we maar de eerste hal in waar we tegenaan lopen. En dan lopen we gelijk tegen Call of duty aan, het blijkt alleen de pc versie dus hup naar de volgende hal voor Playstation 4 versies. Daar komen we voor.

Gamescom-2

We komen in de PS4 hal en dat zie je gelijk. We staan bij Destiny en besluiten daar naar binnen te gaan. We moeten heel even wachten en dan mogen we een zaal in. In de zaal staat een developer van Destiny. Je mag binnen geen foto’s maken. Toch vraag ik of het mag en natuurlijk mag het. Zolang ik maar geen foto’s maak wanneer de presentatie begint. Geen probleem. In de presentatie zien we een mooie intro en gaat de developer een stukje spelen om te laten zien wat er kan en hoe het allemaal gaat in deze game. Dan is het tijd om zelf twee potjes te spelen. De graphics, de kleuren en alles aan de game is echt prachtig. Je hebt veel keuzes in wapens en dat is echt top.

Gamescom-3

We krijgen een code voor de game en een shirt van de game. Super leuk dat je iets krijgt als aandenken aan de dag en de game.

Gamescom-4

Dan natuurlijk Call of Duty Black ops III. Zelf speel ik dit keer niet. Ik ga wel meekijken. Het spel ziet er echt super uit. Elke keer zie je weer dat er dingen verbeterd worden in de game. Het spel liep soopeler, tegen de muur lopen vind ik echt super vet en het is een game waar je zo weer instapt ook al speel je het even niet je verleert deze niet. Totaal geen spijt dat we deze gereserveerd hebben, we zijn erg benieuwd naar de single player modus, hoeveel frames hij loopt in de single player en de zombie mode. Hoe gaat deze game er op de Next gen console uitzien, is het al november? Na het spelen van deze game krijgen we ook een shirt en een gamecode.

Gamescom-11

De rij hierboven, die hebben wij dus gelukkig morgen overslaan. Het wachten in die rijen lijkt me totaal niet fijn moet je na gaan hoe het de rest van de week met de drukte zal zijn maar gelukkig mag je twee keer spelen.

Gamescom-1

Na deze twee games bekeken en gespeeld te hebben gaan we rondlopen in de hallen. Enorm veel spullen te zien van geheugenbanken en ssd tot amiibo poppetjes. Leuk om alle amiibo’s op een rij te zien heel wat anders dan in de verpakking op de kast.

Gamescom-15

Niet alleen de hallen en stands zijn ingericht maar ook de hele omgeving is erop aangekleed zo ook de trap waar we opliepen. Wie wil er nu niet zo’n trap enorm gaaf toch.

Gamescom-8

De stands waren allemaal mooi ingericht. De thema’s kon je goed zien en dat gaaf ook gelijk de hele sfeer weer.

Gamescom-14

Eén van de aangeklede dames die ik gezien heb en deze vond ik wel enorm gaaf vooral dat afgedekte oog met het blauw.

Gamescom-10

Nintendo, wat zou ik graag die hele inrichting van de stand willen hebben en daar een kamertje mee inrichten. Zo ontzettend vrolijk! De game Super Mario Maker daar heb ik echt wel zin in en gelukkig staat ook deze game in pre-order.

Gamescom

We lopen door alle hallen heen om zoveel mogelijk te zien maar het is zo groot dat we echt veel niet zien. De tijd vliegt voorbij en er is nog zoveel.

Gamescom-5

Natuurlijk even kijken wat ze bij Disney laten zien. Alleen de poppetjes op de muur zijn al zo leuk. Alle consoles zijn bezet dus we lopen verder. We gaan helemaal richting de business gedeelte, helaas mogen we daar niet naar binnen bij de leukste dingen zoals Nintendo maar we kunnen wel even naar binnen kijken.

Gamescom-13

En dan de teleurstelling; we moeten weer terug naar de auto. We hadden er zo nog twee dagen rond kunnen lopen om alles te bekijken, hier en daar een spel te spelen en te luisteren naar nieuwe dingen. Het was veel te kort maar we hadden het ook voor geen goud willen missen. Bij de auto’s aangekomen wordt Tijn geïnterviewd. Wanneer iedereen er is kunnen we aan de terugreis beginnen.

Gamescom-2015-5

Na 1,5 uur ongeveer stoppen we bij een restaurant. We gaan hier een hapje eten. Het was een Duits restaurant niks mis mee maar totaal niet mijn dingen. We hebben wat gegeten en gedronken daar gaat het om en zo konden we met een volle buik de laatste kilometers inzettend. Voor we weggaan wordt me gevraagd wat ik ervan vond. Voor ik het weet word ik dus ook geïnterviewd. Totaal niet mijn ding, ik sta liever achter de camera dan ervoor en waarom vergeet ik te vertellen dat Nintendo zo leuk eruit zag en ik uitkijk naar Super Mario Maker! We stappen de auto in en langzaam wordt het daar steeds stiller en stil. Hoe druk we de dag begonnen zo rustig zijn we aan het einde.

gamescom

Onze aandenkens aan deze enorm leuke dag. Ik wil iedereen van de organisatie bedanken voor de top verzorging en het was een dag die ik niet snel ga vergeten.