Gekocht gekregen en gelezen

Gekocht gekregen en gelezen april

De stapel gekochte en gekregen boek is deze maand weer lekker groot. Uiteenlopend van een roman tot aan boeken over eten. In deze gekocht gekregen en gelezen april elf boeken.

Gekocht gekregen en gelezen

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) van Astrid Harrewijn heb ik van Hebban gekregen om te lezen en te recenseren. In dit boek ben ik op het moment aan het lezen. Het leest erg gemakkelijk en vermakelijk. Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

Gekocht gekregen en gelezen

Pluche van Femke Halsema gekregen van Bruna. ‘Pluche’ is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek. Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden. Ik hoor alleen maar positieve verhalen op dit boek en ben wel erg benieuwd ernaar.

Gekocht gekregen en gelezen

Me zus & me zo van de zussen Rachel en Eva gekregen van uitgeverij Kok is een boekje voor zussen met teksten van zussen, quotes, plaatjes en nog veel meer. Een boekje om cadeau te doen of zelf te lezen. Een leuk boekje om mee te nemen op zussentrip naar Parijs.

Gekocht gekregen en gelezen

Zijspoor van Josha Zwaan gekregen van Uitgeverij ten Have is een indrukwekkend mooi boek over nierziekte. Mijn recensie komt hiervan volgende week online. In Zijspoor vertelt Zwaan over haar zoon die op 25 maart 2011 wordt opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met zijn longen en nieren. Maandenlang zweeft hij tussen leven en dood, maar wanneer hij een donornier van zijn vader krijgt krabbelt hij langzaam weer op. Ruim anderhalf jaar houdt Josha Zwaan een dagboek bij.

Onmogelijke keuze van Sandra Berg gekregen van Uitgeverij Zomer & Keuning is een heerlijk boek met een geheim die ik elke keer denk te weten maar toch heel anders blijk te zijn. De recensie van dit boek kunnen jullie volgende week lezen.Sandra Berg neemt je in Onmogelijke keuze mee in Selma’s gedachtewereld en dilemma. Je voelt van begin tot eind met haar mee en wordt ook als lezer voor de vraag gesteld: welke keuze zou ík maken?

Gekocht gekregen en gelezen

Hollands bakboek van Veltman Uitgevers kreeg ik via de Bank Giro loterij. Zelf gebakken taarten, koekjes, cake en broodjes zijn ultieme blijmakers! In dit boek vind je een verzameling van het mooiste klassieke gebak uit Nederland. Er staan enorm veel lekkere dingen in dus hier ga ik zeker een keer wat uit maken.

Oud worden in de Praktijk gekregen van Uitgeverij Atlas Contact. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school of in de wijk maken we makkelijker gezondere keuzes, soms zelfs onbewust. In Oud worden in de praktijk, het praktische vervolg op Oud worden zonder het te zijn, geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven. Ik ben heel benieuwd of tips uit dit boek wat voor mij kunnen betekenen.

Wijsneus in de keuken van Julian Barnes gekregen van Uitgeverij Atlas contact. Julian Barnes doet verslag van zijn jarenlange zoektocht naar gastronomische precisie en culinaire verrukking. Wijsneus in de keuken is de perfecte troost voor iedereen die ooit uit frustratie een kookboek door het keukenraam wilde smijten, en een must-read voor alle liefhebbers van Barnes. Ik heb nog geen idee wat ik van dit boek ga vinden en wanneer ik hem ga lezen maar het ziet er in ieder geval wel leuk uit.

Gekocht gekregen en gelezen

Harry Potter en de halfbloed prins van J.K. Rowling kocht ik op Koningsdag voor twee euro! Één van de twee die nog ontbraken in mijn kast dus daar ben ik heel blij mee helaas was het andere deel al weg. Harrys zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen… Ik kan niet wachten om de serie compleet te hebben en dan achter elkaar te gaan lezen.

Gekocht gekregen en gelezen

Het 2de boek van Tess van Miriam Bruijstens gekregen van Uitgeverij Clavis. Ik las dit boek bijna gelijk toen hij op mijn deurmat viel aangezien ik er wel naar uitgekeken had dat hij uitkwam. Mijn recensie van dit boek is al online verschenen en kan je hier lezen.

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Gekocht gekregen en gelezen

Hadden we maar dezelfde taal gesproken kreeg ik van Uitgeverij Rubinstein. Een prachtig boek met mooie foto’s en indrukwekkende verhalen, ik lees er elke keer een stukje in .Met het decor van de landschappen uit de Eerste Wereldoorlog als uitgangspunt trekken Creyghton en Van Duijnhoven visueel én literair parallellen vanuit het verleden naar het heden. Ze worden daarin bijgestaan door een keur van Nederlandse– en Vlaamse auteurs die het voormalig oorlogslandschap, dat op verstilde wijze voorbijkomt in de fotografische werken van Creyghton, voorzien van klank en verhaal.

Een enorme stapel boeken en zo divers en zo fijn.
Welke boeken hebben jullie gekocht of gekregen de afgelopen maand?

Bewaren