buddyread

Gekocht, gekregen en gelezen – Buddyread

De laatste maand van het jaar en daarbij voor dit jaar de laatste gekocht, gekregen en gelezen. Nu wil ik zo lang mogelijk de categorie gekocht leeg laten. Heel benieuwd hoe lang dit zal duren. De gekregen boeken mag natuurlijk altijd gevuld worden. Deze maand kreeg ik een onder andere een boek voor een buddyread. Iets waar ik volgend jaar aan mee wilde gaan doen maar dat was deze maand al.

December zijn er onverwachts nog wat boeken mijn huis binnen gekomen. Boeken gekocht bij de kringloop, gekregen voor de buddyread en gewoon gehad. Aan het begin van de maand denk ik wel eens; deze maand gaat het meevallen. Wanneer ik dan de stapel aan het einde van de maand zie denk ik dat valt niet mee dat is gewoon weer een hele stapel.

Gekochte boeken van december

De boeken die ik kocht zijn er vier. Dan Brown omdat ik deze nog niet had en de rest van Dan Brown wel. Jenny Colgan omdat het een heel nieuw exemplaar was voor € 1,- Amanda Prowse en Anna McPartlin omdat ik deze al vaker in mijn handen heb gehad en nu dacht ik neem ze mee.

Amanda Prowse – Haar naam is Poppy Day 

Poppy Day, kapster van beroep, is getrouwd met haar jeugdliefde en is heel gelukkig. Maar haar man Mart wordt opgeroepen om in Afghanistan te vechten en voor Poppy blijft er niets anders over dan de dagen af te tellen tot zijn terugkomst. Dan krijgt ze het bericht dat Mart is gegijzeld en lijkt niemand iets te doen. Ze besluit zelf haar man te gaan zoeken maar al snel staat ze voor een enorm dilemma; welke prijs kan en wil je betalen om je geliefde veilig terug te krijgen? Een aangrijpend verhaal over verlies, moed en onmacht van een auteur die weet wat het betekent om achter te worden gelaten.

Anna McPartlin – De 9 dagen van rabbit hayes

Hier is een waarheid waar niemand omheen kan: het leven kun je niet sturen. Rabbit Hayes houdt van haar ‘gewone’ leven en van alle buitengewone mensen om zich heen. Ze is gek op haar dochter, Juliet. Op haar kleurrijke, chaotische familie. En op de enige man in haar hart: Johnny Faye. Maar het lijkt erop dat de wereld andere plannen heeft gemaakt voor Rabbit. En daar heeft ze vrede mee. Want zij heeft haar eigen plannen – en nog een paar dagen de tijd om ze werkelijkheid te laten worden. Hier is een waarheid om te onthouden: dit is een verhaal waarin wordt gelachen om de verrassingen van het leven. Een verhaal over het vinden van plezier in elk moment.

Jenny Colgan – Wintereiland

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Dan Brown – De Delta deceptie

Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Diep onder het poolijs ligt een meteoriet die dierlijke fossielen bevat. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al geruime tijd onder vuur ligt. En voor president Zach Herney betekent de vondst ook goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht. Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, krijgt de opdracht na te gaan of de vondst wel authentiek is. Als ze aankomt op de Noordpool neemt de zaak een onverwachte wending. Het `bewijs’ lijkt minder rotsvast dan gedacht. En voordat de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs.

Gekregen boeken van december

Drie gekregen boeken deze maand. Het enthousiast was ik over de kerstboekwinkel. Ik had Ilona van L.S. Amsterdam beloofd om volgend jaar me een keer aan te melden voor een Buddyread. In december zag ik de oproep om mee te lezen met De kerstboekwinkel. Ik dacht niet na en reageerde. Niet wachten op een nieuw jaar maar gewoon meedoen. Het was erg leuk om anderen over het boek te horen en zelf ook wat te zeggen.

Jenny Colgan – De kerstboekwinkel

In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Berthuld Ginster – Omdenken op het werk

Het wordt tijd dat we werk gaan omdenken. Want waarom werken wij eigenlijk? En waarom spelen we op ons werk vaak een rol? Waarom timmeren we alles dicht met eindeloze regelgeving en maken onze ‘oplossingen’ de problemen alleen maar erger? Waarom gedraagt de één zich op het werk als kleuter en de ander als een bully? We werken in een wereld van druk-druk-druk, stress en burn-out en er is veel onderling wantrouwen tussen werkgevers en werknemers. Dat bracht Berthold Gunster bij de belangrijke vraag: hoe zouden we deze problemen op het werk kunnen omdenken?

Koen Vergeer – Het tijdperk Max

Koen Vergeer, al vijftig jaar Formule 1-liefhebber, twijfelt er niet over: Max Verstappen is hard op weg om een van de allergrootste Formule 1-coureurs uit de geschiedenis te worden. Na het intense gevecht met Lewis Hamilton in 2021 en de schermutselingen met Ferrari in 2022, heeft Max het raceseizoen 2023 al in een vroeg stadium naar zijn hand gezet. Als coureur stak Max reeds boven de rest uit, maar Red Bull heeft nu ook de beste auto ontwikkeld. De concurrentie heeft het nakijken. Het tijdperk Max is definitief begonnen. In dit jaaroverzicht komen alle races van 2023 opnieuw voorbij, met alle gevechten, oude en nieuwe helden, crashes en schitterende overwinningen. Ook al is er één coureur dominant, Vergeer laat je voelen waarom de Formule 1 blijft fascineren, van begin tot eind.

Gelezen boeken van december

Zo veel kerstboeken had ik verzameld maar ziek zijn zorgde ervoor dat ik niet kon lezen. Toen ik weer kon lezen ben ik direct in mijn kerstboek begonnen. Ik las Kerstmis in de schotse hooglanden van Donna Ashcroft, De kertboekwinkel van Jenny Colgan, Harmen Malderik – Wachten op de volgende zomer en Omdenken op het werk van Berthuld Gunster. Van de laatste twee daar gaan jullie de recensie nog van lezen want deze las ik op de laatste dagen van het jaar.