bibliotheekboek

Gekocht, gekregen en gelezen; e-books en een bibliotheekboek

Een perfect kerstboek, een bibliotheekboek, een gedichtenbundel en e-books. Het blijft echt heel divers in mijn boekenkast. De diversiteit vind ik zo fijn. Aan de e-books moet ik wel wennen. Ik ben niet in het bezit van een e-reader dus lees ik op mijn telefoon wat zorgt dat ik makkelijk ergens anders opeens verdwaal. Toch had ik het voor Hartje Herfst over om digitaal te lezen. 

Gekocht in november

Helemaal geen boek gekocht. Het is een wonder het is nog echt gebeurd dit jaar dat ik geen boek gekocht heb. Wel nog gekeken bij de boeken maar me ingehouden want ik heb echt nog meer dan genoeg.

Gekregen in november

Drie boeken heb ik gekregen deze maand. Het eerste boek is een bibliotheekboek. In de stortregen wandelde ik naar de bibliotheek om mijn meeneem bibliotheekboek te halen. Daar kon je in november Sonny boy van Annejet van der Zijl halen. Het tweede boek is een gedichtenbundel van Harmen Malderik Wachten op de volgende zomer. Als derde een e-boek en dat is weer een kerstboek. Dit keer van Donna Ashcroft Kerstmis in de Schotse Hooglanden.

Annejet van der Zijl – Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Harmen Malderik – Wachten op de volgende zomer

De dichter heeft zich diep in de Franse provincie teruggetrokken, waar hij nog ruimte, stilte en schone lucht vindt. De gedichten van ‘Wachten op de volgende zomer’ vormen een verhaal over zijn belevenissen in zijn Franse habitat. De belangrijkste getuige van zijn geïsoleerde bestaan is de berg waarop hij uitkijkt. Maar de dichter blikt ook terug op de drukke, overspannen wereld die hij achter zich heeft gelaten. Harmen Malderik laat zich in zijn literaire werk vooral inspireren door zijn mondiale ervaringen als fietsreiziger en door andere aan het buitenleven gelieerde sportieve activiteiten. Hij publiceerde romans, reisverhalen en gedichten. ‘Wachten op de volgende zomer’ is zijn derde dichtbundel. Eerder verschenen bij Palmslag zijn dichtbundel ‘Nooit loopt de weg dood’ en zijn roman ‘Rattenplaag’.

Donna Ashcroft – Kerstmis in de Schotse Hooglanden

Zullen Belles dromen dit jaar met kerst eindelijk uitkomen?

De dertigjarige Belle Albany voelt zich eenzaam deze kerst. Ze verlangt naar liefde en een beetje wintermagie, maar de vraag is of ze die nog vindt in het slaperige Schotse dorp. Dat verandert als ze de oudere Edina op haar kersenrode fiets ontmoet en besluit een onvergetelijke kerst voor hen beiden te organiseren. Maar dat is nog niet zo makkelijk in Edina’s vervallen kasteel, en zeker niet als haar knappe, lang verloren gewaande kleinzoon Jack Hamilton-Kirk opeens op de stoep staat. Hij is eigenlijk de Grinch in menselijke vorm, dus waarom klopt haar hart zo snel, elke keer dat ze in dezelfde kamer zijn? Hoe hard ze het ook probeert, Belle kan hun groeiende aantrekkingskracht niet negeren. En dan wordt er ook nog een geheim uit Jacks verleden opgerakeld…

biblioteekboek

Gelezen in november

It’s Christmas reading time! Wat ik wil voor kerst krijgen was een feestje. Het lezen ervan nog meer. Na een fysiek boek dook ik in een e-book. Hartje Herfst van Nora Schenk was mijn volgende boek en dat gaf me na een kerstsfeer weer echt even de herfstvibes.