februari 2024

Gekocht, gekregen en gelezen Februari 2024

Met het aanbreken van Februari 2024 en de zieke weken achter me gelaten hoopte ik meer te lezen. Helaas had februari nog andere plannen met me. Gelukkig naar het einde van de maand toe had ik de energie weer om hoofdstukken achter elkaar te lezen. Dat was heerlijk. Als ik dan zo een aantal bladzijdes en hoofdstukken achter elkaar lees dan weet ik weer waarom ik zo van lezen hou. 

Gekocht in februari

Het laatste weekend van februari kocht ik een boek. Niet verwacht dat ik deze maand een boek zou kopen. De verwachting was er niet omdat ik geen boek op het oog had en niet naar een winkel van pland was te gaan. Ik zag de kaft en dat trok me enorm aan. Het boek is De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket van John Boyne. Na de kaft te hebben bekeken, een hardcover met een sleeve. Was het tijd om te lezen waar het boek over gaat en toen was ik toch wel benieuwd ook naar het verhaal.

De familie Brocket is saai, alledaags en burgerlijk – tot hun grote genoegen! Als hun zoon Barnaby wordt geboren zijn ze opgetogen, maar hun vreugde slaat al snel om in schaamte en afschuw als blijkt dat Barnaby heel anders is dan andere kinderen. Barnaby zweeft. Hij doet vreselijk zijn best om op de grond te blijven, in een wanhopige poging om zijn ouders van hem te laten houden, maar het lukt hem gewoonweg niet. Op een dag is zijn moeder haar abnormale, beschamende zoon zo zat dat ze hem wegstuurt.

Eenzaam, verdrietig en verslagen zweeft Barnaby weg, op zoek naar een plaats waar ze hem wel willen accepteren zoals hij is. En hij vindt op zijn weg genoeg fantastische mensen om hem te overtuigen van het feit dat niets hem gelukkiger kan maken dan gewoon zichzelf zijn.

Gekregen in februari

Er zijn geen boeken binnengekomen die ik gekregen heb deze maand. Niet erg want de druk ligt er dan even niet om te moeten lezen. Ik mag lezen wat ik wil.

Gelezen in februari

Ik las in februari Sneeuwstorm van Suzanne Vermeer. Een heerlijke winterthriller. Van deze boeken kan ik echt enorm genieten en dat heb ik zeker gedaan.

Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen. Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

Helaas heb ik maar één nieuw boek gelezen in februari 2024. Daarnaast pakte ik de zon, de zee, de sterren van iulia bochis erbij om te herlezen/bekijken. In de drie dagen dat deze maand duurt verwacht ik niet nog een boek uit te lezen. Dat is iets te kort dag met gewone werkdagen en nog een afspraak waar ik heen moet. Welk boek mijn volgende wordt ben ik eigenlijk nog niet uit maar ik zal er toch één gaan pakken want ik neem altijd een boek met me mee.