Maart 2024

Gekocht, gekregen en gelezen Maart 2024

Maart 2024 gaf me aan het einde van de maand eindelijk meer rust om te lezen. Lezen is echt ontspannen voor mij. Wanneer ik dus ga lezen aan het einde van de dag betekend dit maar één ding; slapen. Lezen aan het einde van een werkdag wanneer ik met een volle buik en een opgeruimd huis op de bank ga zitten om te lezen is een fijn idee maar resultaat altijd hetzelfde. Ik moet echt mezelf aanleren weer elke ochtend even te lezen, ik vind het heerlijk om de dag met een boek te beginnen maar vaak wel lastig te combineren met starten van de dag. 

De wekker gaat om kwart over zes. Heerlijk is het dan om nog even te blijven liggen. Dat even wordt al snel te lang. Dan is het naar beneden, eten, opfrissen, aankleden en naar mijn werk. Wanneer ik op mijn werk aankom heb ik vaak tijd over voor ik moet beginnen. Ik kan dan gaan lezen maar wat doe ik; ik begin al met werken. In de pauze komt er vaak niks van lezen dus ik moet echt een andere strategie bedenken om weer lekker te kunnen lezen. Nu scheelt het heel veel dat het lekkerder weer wordt. Lekker zonnetje, een 16 tot 20 graden en dan is het perfect om buiten te lezen. Waar het deze maand dus nog niet helemaal lukt zie ik dat zeker wel goed komen de komende maanden.

Gekocht in maart

Ik ben op zoek naar het derde boek van Hendrik Groen – Een kleine verrassing. In de kringlopen waar ik kom nog geen geluk om deze te vinden. Jammer maar terwijl ik aan het zoeken was naar dit boek kwam ik andere boeken tegen. Niet eerder had ik ze in een kringloop gezien dus kon ik ze niet laten liggen. Ik heb het over twee boeken van Hendrik Groen namelijk Rust en Vreugde en Groeten uit Benidorm. Van Liane Moriarty zag ik twee boeken die ik niet heb; Wat Alice vergat en Het geheim van mijn man. Beiden heb ik meegenomen. Wanneer deze boeken gelezen gaan worden daar heb ik geen idee van. Er moet een keer een stop komen op het meenemen van boeken. Misschien na Koningsdag dat ik een poging ga wagen.

Gekregen in maart

Van New book collective kreeg ik het boek De Familietrofee en van Uitgeverij Mus kreeg ik 59 dingen die je moet weten over je Kat

59 dingen die je moet weten over je kat; Vaak zijn ze een verwarrende mix van genegenheid en afstandelijkheid, spenderen ze het grootste deel van de dag duttend maar zijn ze er als de kippen bij als er een blikje wordt opengetrokken. Hoeveel weet je nu echt over je kat? Je denkt misschien dat ze kieskeurige eters zijn, maar ze hebben eigenlijk maar heel weinig smaakpapillen en zijn al helemaal geen zoetekauw. En wist je dat katten zowel linkspotig als rechtspotig kunnen zijn? Katten zijn de ultieme meesters in zelfverzorging, kunnen jouw spraak mimieken en weten precies hoe ze iets van je gedaan kunnen krijgen.

De Familietrofee Een tragikomisch verhaal over online identiteiten, de verleidingen van een dubbelleven en de chaos die ontstaat wanneer de grens tussen online en realiteit vervaagt. Zolang David zich kan herinneren, hebben anderen beslissingen in zijn plaats genomen. Nu zijn carrière muurvast zit en zijn huwelijk met nachtverpleegster Melanie onder druk staat, zoekt hij steeds vaker verstrooiing in Mundis, een hyperrealistische videogame, waar hij zich profileert als de man die hij altijd had willen zijn. Hij wordt verliefd op Lauren, een alleenstaande moeder, en gaat in zee met Charles, een flamboyante ondernemer. Naarmate David in Mundis opbloeit, neemt hij ook in realiteit de touwtjes in handen. Met verregaande gevolgen.

Gelezen in maart

In maart 2024 heb ik de twee boeken gelezen die ik gekregen heb. Een boek over  een dubbelleven en het digitale leven en een boek over katten. Twee hele verschillende soorten boeken. Heerlijk is dat om twee hele verschillende boeken te lezen. Misschien start ik deze maand nog in een derde boek, je weet het maar nooit met het paasweekend voor de deur maar voor nu twee boeken op de teller voor Maart 2024.