te ziek

Gekocht, gekregen en gelezen – Te ziek om te lezen

Het nieuwe jaar begon ik met een nieuw boek uit eigen kast te lezen. Hendrik Groen Zolang er leven is sloeg ik open op de eerste dag van het jaar. Helaas maar vier dagen genoot ik elke dag van even lezen daarna werd ik te ziek om te lezen.

De vijfde dag voelde ik me niet lekker. Ik werd zo ziek dat ik niks anders deed dan op de bank liggen en naar de tv staren. Lezen werkte totaal niet meer. Te ziek om te lezen en wat vond ik dat jammer. Ik had graag alle uren dat ik naar de tv heb gestaart en op Tiktok domweg heb zitten kijken bladzijdes willen lezen. Het ging alleen totaal niet. Geprobeerd heb ik het zeker maar het werd hem niet. Uiteindelijk na tien dagen sloeg ik mijn boek weer open en vond ik de rust en energie om te lezen. Dat resulteerde in het boek van Hendrik Groen in twee dagen uit lezen. Zo fijn alleen daar bleef het wel een beetje bij.

Ik las daarna Wachten op de volgende zomer van Harmen Malderik uit. In december was het toch niet helemaal gelukt deze uit te lezen. Het derde boek wat ik open sloeg was het nieuwe boek van Suzanne Vermeer Sneeuwstorm. Deze ga ik niet uitlezen deze maand. Ik ben weer gaan werken en dat kost nog een hoop energie. Sneeuwstorm is een heel fijn boek maar ik ontspan er enorm bij en dan na tien of twintig bladzijdes vallen mijn ogen dicht. Dus deze laatste gaat in februari uitgelezen worden.

Gekochte boeken van janauri

Het nieuwe jaar gaat heel goed van start met nul gekochte boeken. Dit vinden de ongelezen boeken in mijn boekenkast niet erg. Ik heb wel een aantal boeken op de wishlist staan maar aangezien ik nergens kwma kon ik ze ook niet aanschaffen.

Gekregen boeken van januari

Er kwam een mooi doosje binnen met een hele grote sticker Suzanne Vermeer erop. Niet heel moeilijk wat daar in zou zitten. Ik opende het pakketje en daar zat in een mooi papiertje een boek met allemaal sneeuwvlokjes eromheen; Sneeuwstorm van Suzanne Vermeer was heel mooi ingepakt.

Sneeuwstorm van Suzanne Vermeer gaat over Rianne die reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen. Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

Gelezen boeken van januari

Ik hoopte deze maand drie boeken te lezen maar dat heb ik helaas niet gehaald. Niet erg hoor want de situatie was er totaal niet naar. Het boek wat ik las heb ik wel enorm van genoten. Hendrik Groen – Zolang er leven is is een fantastisch boek. Het poëzie boek van Harmen Malderik was minder mijn ding helaas. Het boek wat ik nu lees Sneeuwstorm van Suzanne Vermeer heb ik voor de helft gelezen en zal in februari uitgelezen worden.