manuscript

Gekocht, gekregen en gelezen; van manuscript tot een kerstboek

De maand oktober was ik veel vrij maar uiteindelijk heb ik niet heel veel extra gelezen. Wel heb ik genoten van een doordeweekse dag met uren lezen. Dat komt voor mij weinig voor en ik was er echt van aan het genieten omdat het besef er was dat het plaats vond. De diversiteit in mijn boeken is weer enorm ik las van manuscript tot een kerstboek. 

Gekocht in oktober

Er zijn vijf boeken gekocht. Het waren kringloopvondsten. Een boek voor 50 cent en een kerstboek voor 25 cent. De duurste was € 2,50 en die zag er als nieuw uit. Kringloopboeken koop ik om een serie compleet te maken in dezelfde stijl of auteurs te proberen waar ik nog niet bekend mee ben.

Hendrik Winter – Het antwoord op misschien

Adam is een laatbloeier. Hij woont bij zijn oma die dement begint te worden en hij werkt als taxichauffeur voor ernstig zieken. Eigenlijk zou hij graag de Chimborazo beklimmen, de hoogste vulkaan ter wereld, als je vanaf het centrum van de aarde rekent. Maar ja, geen tijd, geen geld… Er komt altijd wel wat tussen.Dan stapt Jessi zijn taxi in. Ze is jong, mooi en in het bezit van een flinke tumor in haar luchtpijp. Ze heeft misschien niet zoveel tijd meer om haar dromen waar te maken. Dat Jessi en Adam verliefd worden is zeker, een gezamenlijke toekomst is dat niet. Tijd voor Adam om in actie te komen.

Naima Simone – Onverwacht wintergeluk

Verpleegkundige Nessa Hunt is nog steeds aan het bijkomen van de schokkende bekentenis die haar moeder vlak voor haar overlijden deed: Nessa’s vader was niet haar echte vader. Op zoek naar antwoorden reist ze met haar puberzusje, Ivy, naar Rose Bend. Het stadje is helemaal ondergedompeld in kerstsfeer – iets wat ze normaal gesproken uit de weg gaat. Maar dan ontmoet ze de sexy Wolfgang Dennison en krijgt ze stiekem toch een béétje zin in de feestdagen…

De grote, luidruchtige familie van Wolf lijkt rechtstreeks van een kerstkaart te komen. Hoewel Nessa het gevoel heeft dat ze er totaal niet tussen past, valt de aantrekkingskracht tussen Wolf en haar niet te ontkennen. Wanneer de feestelijkheden zelfs een glimlach op Ivy’s gezicht weten te toveren, begint Nessa bijna zelf weer te geloven in de magie van Kerstmis. Maar heeft ze naast al haar verantwoordelijkheden en de vragen over haar biologische vader wel ruimte voor kerstgeluk?

Charlotte Jacobi – De patisserie

Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?

Hendrik Groen – Opgewekt naar de windstreep

Vanwege de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord is Hendrik Groen overgeplaatst naar Bergen aan Zee. De Oud-Maar-Niet-Dood-club is uit elkaar gevallen. Af en toe is er een Omanido-reünie waarbij het ouderwets gezellig wordt en de drank ruimhartig vloeit, maar verder is er niet veel meer om naar uit te kijken. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert het nodige gestuntel op. Hij besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden in een poging weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. En anders kan hij er in ieder geval nog eens nalezen wat hij allemaal vergeten is.

Het leven wordt er niet aangenamer op als ook in Bergen aan Zee het coronavirus alles op zijn kop zet. En helaas is er geen Evert meer om er foute grappen over te maken, al doet de voorheen zo brave Hendrik zijn best om zijn vriend hierin te evenaren. Gelukkig heeft hij nog drie trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden: Leonie (88), Frida (10) en Juffrouw Jansen (4). Die laatste is zijn hond, het afscheidscadeau van Evert. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.

Daphne Deckers – Dubbelzes

Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.

manuscript

Gekregen in oktober

Twee boeken heb ik gekregen deze maand. De reis van de wijze kat van Fontaine uitgevers en Wat ik wil voor kerst van A.W. Bruna uitgevers. A.W. Bruna had het zo leuk ingepakt met sterretjes erbij echt een feestje. Als je dat wilt zien kijk even mijn TikTok en heb je ook TikTok reageer even dat je via mijn blog komt.

James Norbury – De reis van de wijze kat 

Op een dag hoort de Kat over een eenzame oude dennenboom diep in het woud. Wie de boom vindt, verkrijgt oneindige wijsheid. De Kat gaat op weg en ontmoet allerlei dieren, zoals de nieuwsgierige Haas, de praatgrage Aap en de vermoeide Schildpad. Elk vertellen zij hun eigen verhaal. Maar pas als de Kat een speels, jong katje leert kennen, begrijpt hij het doel van zijn reis…

Catherine Walsh – Wat ik wil voor kerst

De heerlijke Friends to lovers-romantiek. Humor en warmte staan garant voor een ware kersthit: dit is Driving home for Christmas… voor romance fans! Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Gelezen in oktober

Ik zit weer lekker in mijn boeken. Het kan ook niet anders met wat ik op de stapel heb liggen. Ik las deze maand Lili Chin – Kattenpraat, Berti Persoons – Ik vergeef het me, James Norbury – De reis van de wijze kat. Naast deze drie boeken heb ik ook een manuscript gelezen voor Uitgeverij Neckar. Ik wordt af en toe gevraagd om een manuscript te lezen. Vorige keer ging het me niet lukken maar dit keer wel. Dit is het tweede manucript wat ik voor hun heb gelezen. Het eerste is uitgegeven en deze daar weet ik nog niet van wat de status is.