laatste boeken

Gekocht, gekregen, gelezen; De laatste boeken van 2022

We gaan met een aantal posts nog even terug naar 2022. De laatste boeken van 2022 ga ik je nog laten zien, een recensie en misschien nog iets. Heel lang zou het maar bij één boek blijven wat ik in december mocht toevoegen aan mijn boekenkast. Toch waren daar nog een paar boeken die erbij kwamen en wel totaal onverwachts. 

Het boek van December 2022

Het boek van December 2022 is toch echt van Lisette Jonkman, Langste kerst ooit. Ik hou niet van boeken die helemaal hypen en iedereen je aanraad maar ik ben gezwicht. Op Instagram zag ik dat Lisette naar Nieuwerkerk aan den IJssel kwam om te signeren. Laat dit nu 10 minuten bij mijn werk vandaan zijn en het op een vrijdag zijn. Dus ik in mijn kersttrui, kerstsokken en kerstoorbellen naar Nieuwerkerk om het boek te kopen en te laten signeren door Lisette. Daarom kwam hij toch zo snel al in mijn boekenkast.

laatste boeken

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

De vrijdag voor kerst

De vrijdag voor kerst was ik vrij. Even een dag niks voor de chaos van boodschappen ging beginnen. Veel doen wilden we niet. Vooral lekker relaxen. Wat we altijd leuk vinden is even een kringloopje snuffelen. (niet te hard snuffelen want het ruikt er niet altijd even fris haha). We gingen naar de Kringloop in Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. Normaal vind ik in Krimpen aan de Lek geen boeken. Ik weet eigenlijk niet of ik er ooit een boek heb meegenomen. Vaasjes en potjes wel maar dit keer vond ik twee boeken. Een boek van Jenny Colgan (helaas deel 2) Zomer in de kleine bakkerij waar ik al veel goeds over gelezen heb en Boek voor mijn dochters van Rowan Coleman. Dit boek heb ik eerder in mijn handen gehad jaren geleden maar ik koos een ander boek en nu kon ik hem niet wegleggen.

laatste boeken

Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Coleman 

Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, haar grote liefde, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Boek voor mijn dochters – Rowan Coleman

De naam van je eerste kind. Het gezicht van je geliefde. Je eigen leeftijd. Je adres… Stel dat je herinnering aan al deze doodgewone dagelijkse dingen ineens zou beginnen te vervagen? Hoe ga je dan door het leven? Kun je je kinderen nog grootbrengen? Opnieuw verliefd worden?

Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?

De dag voor kerst

De dag voor kerst kwamen er nog drie boeken mee naar huis en dit keer uit een boekenbieb. De bieb die ik tegenkwam viel een beetje uit elkaar en het was echt zonde hoe de boeken erbij lagen. Ik denk dat jongeren een beetje niet zo netjes zijn geweest helaas.

Ik nam mee De magie van Kerst en andere verhalen van Cathy Kelly, Helemaal naar wens van RaeAnne Thayne en De complete Calhoun saga van Nora Roberts. Twee die helemaal bij de kerst passen en één omdat ik een boek wilde om te lezen terwijl ik ergens moest wachten en ik geen boek bij me had en deze me direct aansprak. Altijd handig een boekenbieb in de buurt.

Fout rijden naar huis en een kringloop zien

Dan denk je nou je hebt genoeg boeken zo dus klaar. Ja dat denk ik ook maar toch kwam er nog een boek bij wat uiteindelijk wel een boek is die ik wilde maar dacht dat het een andere was. Ik reed van Wierden naar huis maar wat ik deed geen idee maar ik reed enorm verkeerd. Waarschijnlijk zat ik niet op mijn navigatie te letten en nam ik een afslag te laat maar daardoor zag ik el een keer wat van Wierden en daar zag ik dus een Kringloop.

Zou ik even stoppen en kijken of ze wat leuks hebben? Nou daar zag ik wat leuks voor mezelf helaas niet voor Tijn maar die kreeg een hamburger daar was hij ook blij mee. Ik zag Jenny Colgan – Cafe Zon & Zee. Dus ik dacht dat is deel één, blijkt het is wel deel één maar van een andere serie. Alsnog ben ik hele blij met mijn vonst maar wel te grappig dat ik dacht dat het een andere was.

Gekregen voor de serieuze momenten

Van de uitgever kreeg ik Microsoft Excel 2021 voor Dummies opgestuurd. Daar ga ik echt even induiken. Dat is niet iets wat ik binnen nu en twee dagen uitlees. Dit vind ik echt heel leerzaam en vroeger kocht ik vaak Dummies omdat ze duidelijk zijn en veel informatie bevatten. Ik wil meer kunnen in excel dus ik ga ermee aan de slag.

Gelezen in december

December was een hele drukke maand. Ik wilde veel met mijn blog maar ik besloot het niet te doen en lezen los te laten dat er boeken uit moesten. Voor wie moeten ze uit zijn? Ik heb een aantal boeken gehad die ik niet wist dat ze zouden komen, wel aangevraagd maar nooit reactie gehad en opeens worden ze toegestuurd wat heel lief is maar het was opeens best veel wat ik had. Ik wil niet lezen omdat het moet en dan gaan lezen en niet genieten en opletten maar gewoon de bladzijdes omslaan. Nee lezen doe ik met mijn aandacht erbij dus ik las veel minder dan ik hoopte te doen maar ik liet het los en dat was veel beter. Zo las ik Jacob & Haver – F*ck it list book voor vrienden, een kort verhaal The Feelgood Five – Kort en Klein en De langste kerst ooit van Lisette Jonkman daar sloot ik het jaar mee af.

Dus meer dan één boek is er het huis ingekomen in december. Één boek zorgt er zelfs voor dat ik nog opzoek moet naar deel één voor ik hem kan gaan lezen maar dat komt vast wel goed. Dit waren de laatste boeken van 2022.