Koningsdagmarkt

Gekocht, gekregen, gelezen; De schuld van de koningsdagmarkt

De boeken die deze maand zijn toegevoegd aan de boekenkast zijn de schuld van de koningsdagmarkt. Er waren drie boeken binnen gekomen meer niet. Tot ik naar de koningsdagmarkt ging en er 27 boeken mee naar huis kwamen. 

Gekocht op de koningsdagmarkt

27 boeken zijn er gekocht op de koningsdagmarkt. In de ochtend 3 boeken en in de middag 24 boeken. In de ochtend kocht ik Marionet. Marionet moest ik nog met de mooie bindwijze. Het is het 3e boek van deze schrijver in deze stijl. Spin van Lars Kepler zag er heel goed uit en ik zag een moestuin boek. Zo fijn niet op internet zoeken maar gewoon even in een boek.

In de middag tegen sluit “Een doos vullen voor € 5,-” werd er geroepen. Ik moest eerst even kijken want vind ik niks heb ik een doos voor € 5,-. Op de grond stonden een paar dozen en daar zag ik drie boeken die me erg aanspraken. Ze zagen er nog zo mooi uit ook. Doe mij maar een doos voor € 5,- en toen pakte de man een grotere doos dan hij in zijn handen had. Ik mocht zelfs achter de kramen kijken echt leuk ik vond een stapel mooie boeken. Hieronder de rij boeken die in de doos zaten.

De gekregen boeken van april

M.L. Longworth – Bloedspoor in de wijngaard

Wijnbouwer Olivier Bonnard ontdekt tot zijn ontsteltenis dat er enkele onbetaalbare en zeldzame flessen uit zijn privékelder zijn ontvreemd. Niet veel later doet de oude Gilles d’Arras aangifte van nog een mysterieuze zaak: in de binnenstad van Aix is zijn echtgenote Pauline spoorloos verdwenen. Als in Éguilles een jonge vrouw wordt aangerand en men in Rognes het lichaam van een andere vrouw vindt, rijst de vraag of die kwesties verband met elkaar houden. Wanneer de mistral onverbiddelijk de laatste zomerhitte verdrijft, krijgt commissaris Paulik een onthutsend bericht: Bonnard heeft Pauline d’Arras dood aangetroffen in zijn wijngaard. Antoine Verlaque en Marine Bonnet storten zich op het onderzoek van wat uiteindelijk hun meest complexe zaak ooit zal blijken.

Koningsdagmarkt

Torquemada – Kains Kaakbot

Zes moorden, honderd pagina’s, miljoenen mogelijke combinaties… slechts één volgorde is de juiste en zal de correcte oplossing van het moordmysterie onthullen. Ga jij de uitdaging aan?

In 1934 schreef Edward Powys Mathers, de cryptische kruiswoordbedenker van The Observer, onder zijn pseudoniem Torquemada een ongewone roman. Het was niet zomaar een verhaal, het is de moeilijkste literaire puzzel ooit geschreven. De pagina’s van de roman zijn in een lukrake volgorde in het boek geplaatst, maar het is mogelijk – door logica en intelligent lezen – de juiste volgorde te achterhalen en zo zes slachtoffers en hun respectievelijke moordenaars te ontmaskeren. Slechts drie puzzelaars ooit hebben het geheim opgelost. Heb jij het in je om je bij hun gelederen te voegen?

Penelope Rich – Kattenverhalen

Onze kattenvrienden kunnen net zo loyaal, dapper en getalenteerd zijn als hun baasjes. In dit boek kom je alles te weten over Tama de stationschef, Masha de zwerfkat die een in de steek gelaten baby redde, en Stubbs de burgemeesterpoes. Deze verhalen vertellen de waargebeurde avonturen van meer dan dertig katten van over de hele wereld – sommige grappig, sommige moedig, sommige ronduit slim – en stuk voor stuk zijn ze ongelooflijk bewonderenswaardig.

Gelezen boeken van april

Er zit een kleine stijgende lijn in mijn lezen. Gelukkig want ik geniet er zo van maar voor mij is het ook ontspanning en daardoor val ik tijdens het lezen vaak in slaap. Ik heb gelezen Haas ik mis je, Pogingen iets van het leven te maken en Kattenverhalen. Daarnaast ben ik begonnen in Bloedspoor in de wijngaard. Ik heb echt genoten van Pogingen iets van het leven te maken. Had ik dat verwacht? Niet helemaal omdat het zo gehypet werd en daar ben ik vaak niet van maar het is echt een top boek.