afgelopen maanden

Gekocht, gekregen, gelezen; Het is minder dan afgelopen maanden

De boeken die ik toevoeg aan mijn boekenkast zijn minder dan afgelopen maanden. Afgelopen maanden was gewoon te veel. Dat ik minder kocht was nogal logisch als je meestal alleen in een winkel boeken koopt en niet online en je nu door normale werkweken haast nergens meer heengaat. Wel fijn hoor minder boeken ook al vind ik het heerlijk om nieuwe te kopen maar er moeten er ook een aantal nog uitgelezen worden. 

Zes boeken zijn er toegevoegd deze maand en dat is enorm veel minder dan afgelopen maanden. De eerste vier boeken zijn echt boeken die ik niet kon laten liggen toen ik bij de kringloopwinkel was. Ze waren heel goedkoop en ik had ze nog niet en staan wel op het lijstje dat ik ze nog wilde. Jill Mansell vond ik in de boekenkast in de flat en sport psychologie kreeg ik toegestuurd door uitgeverij BBNC.

afgelopen maanden

Chantal van Gastel – Zwaar beproefd!

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en gaan samenwonen. Ruben heeft zelfs een inloopkast voor Isa gemaakt. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Ook al springt ze nog steeds uit bed om haar tanden te poetsen vóór Ruben wakker wordt.

Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ‘s avonds in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

Chantal van Gastel – Zwaar verguld!

Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen!
Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden.
Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje. En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig?

Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past. Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd?

Ann Brashares – 4 vriendinnen voor altijd

De zomer staat voor de deur. maar Bridget, Carmen, Lena en Tibby hebben het te druk om elkaar te zien.Een poging om samen de spijkerbroek in te wijden mislukt. En zo begint de zomer zonder dat ze elkaar weer écht gesproken hebben en lief en leed hebben gedeeld. Al snel blijkt dat een grote vergissing.

Want hoewel de meiden een nieuw leven hebben opgebouwd met nieuwe vrienden in een andere stad, kunnen ze niet zonder elkaar. Hun vriendschap is belangrijker dan ze denken, de essentie van wie ze zijn: 4 vriendinnen voor altijd, met of zonder spijkerbroek!

Ann Brashares is een van de succesvolste schrijvers van meidenboeken. 4 vriendinnen, I .spijkerbroek werd in Nederland genomineerd voor de Jonge Jury. Het boek is verfilmd en op dvd verschenen. Ann Brashares heeft haar baan als redacteur inmiddels verruild voor het schrijverschap.

Karin Slaughter – Genesis

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Het is de slechtst mogelijke dag om te beginnen: een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld. Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmy feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerking van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan.

Maar wanneer? Het spoor leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…

Jill Mansell – Ik zie je op het strand

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

afgelopen maanden

Leif Smith & Todd Kays – Sportpsychologie

Er is meer nodig dan alleen fysieke kracht en behendigheid om een succesvolle atleet te zijn – je geest speelt een sleutelrol in je winnende prestaties. Je kunt sportpsychologische technieken gebruiken om zelfvertrouwen op te bouwen en je focus te verbeteren. Ook als coach kun je sportpsychologie gebruiken om je atleten te helpen hun doelen te bereiken. De technieken in dit boek helpen je om je prestaties en motivatie te verbeteren. Ook als coach kun je sportpsychologie gebruiken om hun doelen te bereiken. De technieken in dit boe helpen je om je prestaties en motivatie te verbeteren, alerter te blijven, beter te concentreren, het hoofd koel te houden onder druk, geduldig te zijn met jezelf en oog voor je mentale gezondheid te houden, wat je sport ook is.

Dit boek is bedoeld voor alle atleten, ouders en coaches die dat winnende voordeel willen behalen uit mentale kracht. Leif Smith, PsyD is voorzitter van een adviesbureau voor sportpsychologie en prestatie. Hij helpt sportcoaches hun coachvaardigheden te verbeteren en leert ze hoe ze een goede coach kunnen zijn voor atleten op alle niveaus. Todd Kays, PhD is een sport- en prestatiepsycholoog die duizenden atleten heeft geholpen. Hij is voorzitter en oprichter van het Atletic Mind Institute.

Wat las ik deze maand?

Ik las een heerlijke psychologische thriller namelijk Een gelukkig nieuwjaar. Na een boek vol spanning ging ik over naar een jeugdboek; Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl. Om iets te lezen van afgelopen maanden koos ik Lisette Jonkman haar eerste boek Glazuur. Daarnaast ben ik aan het lezen in Melanie C – Sporty – Mijn leven als Spice Girl.

Er zijn dus minder boeken dan afgelopen maanden mijn huis binnen gekomen. Dit wil ik wel even zo doorzetten want ik lees niet zo snel als ik ze naar binnen werk.