rust

Gekocht, gekregen, gelezen; Juli lezen gaf rust

Juli was de maand dat ik heerlijk in een boek zat maar steeds in slaap viel. Zeker niet door het boek maar het gaf me zo veel ontspanning en rust door te lezen dat ik mijn ogen niet open kon houden. Gelukkig had ik momenten dat ik echt hoofdstukken achter elkaar weg aan het lezen was. Zeker op een zaterdag toen ik de rust vond om echt te gaan zitten.

Lezen is echt een moment van rust. Ontspannen en in een andere wereld duiken. Dit kan in een fantasie wereld zijn maar ook in de echte wereld maar dan heel ergens anders of in een andere tijdzone. Ik kan dan helemaal opgaan in de omgeving waar het boek zich afspeelt. Het lijkt soms wel dat wat ik lees over de omgeving of locatie voor mijn ogen vorm krijgt. Ik zie dan de muren, de bossen of de gebouwen waar het zich afspeelt helemaal voor me en dat zorgt dat ik helemaal op ga in die wereld.

Gekocht in juli

Helemaal niks! Het kan de boeken in (haha). Wel logisch dat er geen boeken gekocht zijn want ik kom op mijn werk, in de supermarkt en thuis. Online vind ik boeken kopen niet zo leuk dus dan komen er geen boeken als je niet op pad gaat. Heel goed voor de portemonnee.

Gekregen in juli

Anne Glenconner – De barones 

In De barones geeft Glenconner met schokkende, grappige en wijze anekdotes een inkijkje in haar leven en vertelt ze over de lessen die ze heeft geleerd. Hoe ze gastvrouw werd van de prachtigste feesten, hoe ze als hofdame diplomatie en etiquette onder de knie kreeg en hoe ze ook nog moeder kon zijn. Want ze leerde hoe belangrijk familie en vrienden waren, in goede én in slechte dagen. Want zware tijden waren er: zo uit Glenconner zich voor het eerst over de mishandeling en het geweld binnen haar onstuimige huwelijk.

Yvette Manessis Corporon – Terug naar het eiland

Corfu, 1946. De tienjarige Katerina en de even oude Marco zijn beste vrienden. Wanneer de burgeroorlog hun dorp bereikt, moeten zij vluchten en raken ze van elkaar gescheiden. Bij hun laatste afscheid beloven Katerina en Marco dat ze de weg terug naar het dorp en naar elkaar zullen vinden.

Jaren later keert Katerina terug naar Corfu en begint ze aan een reis door het verleden, en aan haar zoektocht naar Marco. Langzaam ontvouwt zich een verhaal van verraad, moed, ontberingen en hoe oorlog sporen nalaat. Het is ook het verhaal van standvastige vriendschap, liefde en de moed van twee mensen die elkaar als kind een onwrikbare belofte hebben gedaan.

Blanca Millan – Het grote boek van onze moestuin

In dit prachtige boek voor kinderen vanaf 8 jaar vind je alle informatie die je nodig hebt om je eigen moestuin te maken. Je leert over de perfecte plek voor elke plant, alles over zaaien en oogsten en welke planten je in welk seizoen kunt telen zodat je het hele jaar door kunt genieten van verse vruchten en groenten.

Gelezen in juli

Één boek en een prentenboek heb ik gelezen. Het boek dat ik gelezen heb is Het licht in jou en mij van Jacodine van de Velde. Niet veel en daar baal ik zelf wel van want een aantal boeken lopen me echt aan te staren en wil ik graag lezen. In mijn pauze neem ik nu echt rust en de tijd om te lezen en als ik thuis ben probeer ik wel wat te lezen. Het licht in jou en mij was fijn om te lezen en denk voor velen heel goed om te lezen. Het gaat over vriendschap, pesten, school en chronisch ziek zijn. Vooral dat laatste sprak mij enorm aan in dit boek omdat ik dat zelf ben, je ziet het niet maar het is er wel. De recensie volgt snel. Het prentenboek is leerzaam en leuk om te zien en daar zal ik snel meer over delen.