kritischer

Gekocht, gekregen, gelezen; Kritischer op zoek

Februari was een rollercoaster maand. Als er veel gebeurd vind ik geen rust om te lezen. Mijn hoofd komt dan door het lezen in de relax modus. Heel fijn maar dan val ik met boek en al in slaap. Het boek wat ik las was erg zwaar en daardoor had mijn hand het zwaar wanneer ik in slaap viel. Het boek laat ik niet zomaar los. Ik las dus veel minder deze maand maar het boek wat ik las was wel bijzonder. Bijna niet uitgekozen doordat ik kritischer wordt maar blij dat ik hem toch meegenomen had. 

Kritischer op zoek naar boeken

Doordat ik al veel boeken heb en nog veel om te lezen wordt ik kritischer. Welk boek mag mee naar huis en welk boek niet. Momenteel zoek ik de boeken die een serie compleet maken. Zoals de series van Karin Slaughter of Lars Kepler. Natuurlijk komen er ook boeken bij die ik voorbij heb zien komen bij anderen. Waar ik misschien soms heel makkelijk ben in een stapel boeken uitzoeken wordt ik nu echt kritischer omdat de ruimte wordt beperkt maar mijn tijd is ook beperkt om te lezen. Met nog genoeg boeken te lezen is het handiger om kritischer te zijn.

kritischer

Kringlooprondje vondsten

We hebben weer een kringlooprondje gedaan. Vijf kringloopwinkels en maar vier boeken. Dat ik kritischer ben heeft op de kringloop bezoekjes wel resultaat. Minder boeken mee naar huis en dat is alleen maar fijn. Een Jill Mansell is altijd goed om aan mijn collectie toe te voegen alleen vind ik dit lente of zomer boeken dus deze blijft nog even in de kast. Gevallen ontbrak nog in mijn serie. Jij Alleen sprak me enorm aan door de cover en het was een leuke kleine kringloop dus koos ik iets te kopen. Pogingen iets van het leven te maken kocht ik omdat ik enorm benieuwd ben naar deze boeken. Mijn zus vind ze leuk en ze heeft ze maar ik kon deze niet laten liggen om gewoon zelf te hebben en te lezen wanneer ik wil.

Jill Mansell – Je bent geweldig

Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat. Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?

Ninni Schulman – Jij alleen

Paul werkt als bewaker in de metro van Stockholm. Jaren na het verlies van zijn vrouw is hij eindelijk opnieuw klaar voor de liefde. Ook Iris, freelance designer, heeft genoeg van haar eenzaamheid. Dan ontmoet ze Paul. Hij is bijzonder aantrekkelijk en lijkt precies te weten wat ze nodig heeft. Ze brengen steeds meer tijd samen door tot ze alleen nog maar oog hebben voor elkaar. Iris’ wereldje wordt wel erg klein en haar vrienden vragen zich af of alles wel zo goed gaat als ze beweert. Terecht. Iris en Paul stevenen regelrecht af op een ramp… Jij alleen is een beklijvende thriller die begint bij ons diepmenselijke verlangen naar liefde en onze droom om onmisbaar te zijn. Maar het eindigt totaal ergens anders.

Karin SLaughter – Gevallen

Een normale dag eindigt voor Faith Mitchell in een vreselijke nachtmerrie. Er wordt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord, en er vindt een gijzeling plaats. Bovendien lijkt haar moeder spoorloos verdwenen… Faith gaat op zoek naar de overvallers. Waarom is haar moeder verdwenen? Heeft haar verleden ermee te maken? Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton duikt Faith in het verleden van haar moeder; het wordt een zoektocht waarbij ook zijzelf een groot risico lopen.

Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage…

Minibieb vondst

Minibieb vondst Ik wil met je mee. Ik was aan het wandelen en had geen boek bij me. Voor mij vreemd want er gaat altijd wel een boek mee. Waarom? Gewoon als ik ergens ga zitten kan ik lezen, als ik moet wachten kan ik lezen. Het is fijn om een boek bij me te hebben en niet alleen op een schermpje te staren. Dus toen ik las een minibieb liep nam ik even ene kijkje en daar zag ik Jill Mansell. Volgende keer weer eens een boek meenemen om achter te laten.

Jill Mansell – Ik wil met je mee!

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch en gewoonweg té knap. Maar het leven staat op het punt om een aantal onverwachte en schokkende wendingen te nemen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Gekregen boeken van februari

M.C. Escher een man waarvan ik menig werk heb bekeken. Bekeken in boeken of in het museum. Over hem gelezen heb ik weinig want ik keek meer plaatjes. Het boek wat ik heb staat dan ook weinig tekst in.  Dit boek gaat over Escher zoals ik ook een keer een boek over van Gogh gelezen heb. Ik vind het interessant om meer te lezen over Escher.

Joris Escher – Escher worden

In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos met ivoren puzzels vindt Joris Escher twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Hij vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? In de voetsporen van M.C. Escher wordt de lezer meegevoerd van Haarlem naar Italië, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn. Joris Escher leert zelf houtsnijden, tekent op de plaatsen waar zijn oudoom heeft getekend en vindt talloze nog onbekende verhalen, vreugdes, vriendschappen en verbanden uit Eschers leven. Door de ogen van M.C. Escher beleeft de lezer zijn ontwikkeling van jongeman tot graficus, kunstenaar en ten slotte tot de Escher die we allemaal kennen. Escher worden maakt daarmee van het genie Escher weer een aanraakbaar en feilbaar mens.

kritischer

Blinde woede ontving ik van de uitgever. Gelukkig kwam ik tot ontdekking dat het boek bij een afhaalpunt lag anders was hij nooit bij me aangekomen. Dit boek ben ik nu in begonnen na de GVR. Ik ben benieuwd naar dit boek en de schrijfstijl van deze schrijver die voor mij nieuw is.

Thunberg – Blinde Woede

Malmö, 10 mei 2019. Een Zweeds bedrijf wordt verzwolgen door een allesverwoestende vlammenzee. Wanneer het vuur is geblust, treft de politie de verbrande resten aan van twee mannen en een mysterieus symbool met de woorden ‘Fight back’ erop. De brand kan geen toeval zijn. Bij verschillende protestacties over heel Europa duikt steeds hetzelfde symbool op. Bij Eurojust in Den Haag wordt een onderzoeksteam op de zaak gezet, met de Zweedse Esther Edh aan het hoofd. Het duurt niet lang voordat ze terechtkomen in een zenuwslopende race tegen de klok om een nieuwe aanslag te voorkomen.

De boeken die ik gelezen heb zijn er twee. De GVR en Op het einde gaan ze allebei dood. Op het einde gaan ze allebei dood is echt een mooi boek ondanks dat ze dood gaan. De recensie van dit boek is te lezen op mijn blog. De GVR is mijn laatste boek van Roald Dahl wat ik in mijn kast heb staan en die heb ik nu uitgelezen. Deze recensie zal binnenkort online komen. Daarnaast lees ik nog steeds in Master your mindset en ben ik begonnen in Blinde woede.