kinderboekentour

Gekocht, gekregen, gelezen; Op de kinderboekentour

Ik ben echt op de kinderboekentour. Na een aantal dunne boeken van Roald Dahl gelezen te hebben was het nu tijd voor de echte boeken. Dus een kinderboekentour in januari met drie kinderboeken.

Als je mijn stapel boeken ziet van januari dan zie je direct hoe divers ik lees. Wat alleen deze maand mist zijn chicklits en romans. Er zijn drie boeken gekocht bij de kringloop deze maand. Één boek door mijn vriend dat is Post Mortem van Emelie Schepp. Twee boeken zocht ik zelf uit bij de kringloop in Bergambacht. Lang had ik geen boek in mijn hand maar twee kaften bleven me aanspreken dus heb ik deze ook gepakt. De boeken zijn Daglicht van Marion Pauw en Op het einde gaan ze allebei dood van Adam Silvera

Emelie Schepp – Post Mortem

Jana Berzelius leidt het onderzoek naar een seriemoordenaar. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: haar aartsvijand Danilo is ontsnapt en dwingt haar haar grenzen -en de wet- te overtreden. De Zweedse Emelie Schepp is de auteur van de boeken rondom hoofdpersoon officier van justitie Jana Berzelius. Ook in dit boek is Jana de spil. Ze leidt het onderzoek naar een seriemoordenaar. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: haar aartsvijand Danilo is ontsnapt en dwingt haar haar grenzen – en de wet – te overtreden.

Marion Pauw – Daglicht

De succesvolle advocate Iris worstelt met het combineren van haar carrière en de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Plotseling blijkt dat ze een halfbroer heeft, Ray, die is veroordeeld voor een gruwelijke moord. Hij is opgenomen in een tbs-kliniek. Iris bekommert zich om zijn lot en probeert de ware toedracht rond de moord te achterhalen.

Adam Silvera – Op het einde gaan ze allebei dood

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.

kinderboekentour

Kinderboekentour

Deze maand heb ik dus een kinderboekentour gehouden. Ik wilde een boek lezen waar ik niet veel moest opletten en waar ik in bezig was kwam ik niet uit dus ik koos voor Sjakie en de chocoladefabriek waar ik enorm van genoten heb. Daarna ging ik De heksen lezen wat ik wat minder vond maar daarna las ik Matilda. Matilda was heerlijk om te lezen. Ik denk dat ik van Sjakie en Matilda echt het meest genoten heb van de Roald Dahl boeken.

Naast de kinderboekentour lees ik in de ochtend in Master your mindset van Michael Pilarczyk. Een boek wat een tijd bij Nicole lag maar ik in december mee naar huis nam aangezien ik al een paar ik het idee had om hem weer te willen lezen. Deze maand heb ik dus drie boeken gelezen en ben ik in een ander boek bezig. Heerlijk dat ik de mogelijkheid had om deze kinderboeken te pakken en zo heerlijk te kunnen lezen. Nu eens kijken wat ik ga lezen de komende weken want de kinderboeken zijn bijna op. Ik moet er denk ik nog één van Roald Dahl, kan jij raden welke?