rust gevonden

Gekocht, gekregen, gelezen; rust gevonden

Een maand waarin mijn hoofd er niet bij zat om te lezen. Wanneer ik aan het lezen was viel ik in slaap want dan had ik even de rust gevonden. Deze maand is dus niet heel bijzonder geweest met betrekking tot lezen maar toch even een kijkje in mijn boekenmaand.

Gekocht – Geen boeken gekocht

Deze maand zijn er bij mij geen boeken gekocht. Helemaal niks in mijn mandje gedaan en op betalen gedrukt. Niet in een winkel wat gekocht, gewoon helemaal niks maar ik heb nog voldoende te lezen. In mijn boekenkast is er nog zo veel ongelezen. Ongemerkt komen er meer boeken binnen dan dat ik lees. Nu moet ik ook toegeven dat ik in een dorp woon waar geen boekenwinkel is dat maakt dat ik niet verleid wordt met het zien van boeken.

Gekregen – Twee boeken

Ik vergeef het me – Berti Persoons Sofie heeft het moeilijk als haar ouders scheiden. In de kwetsbare periode daarna ziet ze haar vader nog maar zelden. Bovendien wordt ze lastiggevallen door een oom van haar moeder. Eerst haalt oom Kamiel Sofie aan door een pony voor haar te kopen, maar algauw blijkt hij nare bedoelingen te hebben. Het jonge meisje is helemaal ontredderd en kan met niemand praten over wat er gebeurd is. Ze heeft het gevoel dat ze er alleen voor staat en voelt zich zelfs schuldig. Pas na jaren vallen en opstaan ziet ze eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Een aangrijpend verhaal waarin een meisje de scheiding van haar ouders en seksueel misbruik door een familielid te boven probeert te komen. Voor lezers vanaf 14 jaar die diep vanbinnen weten dat praten helpt.

Als je kunt dansen in de regen – bij mar ‘Als je kunt dansen in de regen’ staat vol met gedichten en kleine teksten die raken aan alledaagse thema’s in het leven. Een dichtbundel die je in de kast wilt hebben en die je onderweg kunt meenemen. Om even bij weg te dromen of te dansen in de regen. Een bundel die je als klein koffietafelboek neerlegt en zo nu en dan openslaat op een andere pagina. De titel van de bundel is een rode draad door de gedichten van Bij Mar. Als je kunt dansen in de regen is er ook altijd zonneschijn. ‘Als je kunt dansen in de regen’ is een cadeau voor jezelf of om te geven. Mijn recensie van dit boek staat al online

Minibieb vondst

Linda van Rijn – Winterzon is mijn minibieb vondst en dat lijkt me een erg leuk boek om te gaan lezen. Meerdere boeken van Linda van Rijn heb ik in de kast staan en gelezen en erg van genoten. Deze ontbrak nog dus kan ik deze nog mooi gaan lezen.

Gelezen – In één boek helemaal mijn rust gevonden

Het boek waar ik mijn rust gevonden had? Dat was Wraak op Ile Sordou. Het was een heerlijk boek maar juist doordat ik ervan genoot kon ik echt ontspannen. Deze serie is echt een aanrader om te lezen. Verder wel in het volgende boek gestart en in een manuscript gestart om te proeflezen. Geen idee wie het geschreven heeft en verder mag ik daar niks over melden helaas.

Wat ik wel vind beter één goed boek lezen dan een aantal boeken beginnen waar je niet inkomt want dat schiet niks op.