stop

Gekocht, gekregen, gelezen; Stop

Stop, zegt de vloer van mijn huis, de stapel met boeken die nog gelezen moet worden en mijn hoofd die niet meer weet waar te beginnen. En na deze maand moet het ook echt even klaar zijn met zulke enorme stapels. Gelukkig zijn mijn vrije dagen bijna over en in de twee dagen weekend die ik heb ben ik vaak al te druk dat boekenstruinen er dan niet in zit. Dus hierbij stop ik met enorme stapels boeken toevoegen aan mijn boekenkast.

 

Heel eerlijk durf ik de stapel er niet bij te pakken hoe veel boeken er weer mee naar huis zijn gekomen. Toch ga ik het maar even doen want ik scan ze dan gelijk in voor mijn digitale bibliotheek. Even zoeken of ze allemaal bij elkaar liggen want dat is meestal niet zo. Één stapel ligt in de boekenkast, er ligt een stapel op tafel en dan heb ik nog een digitale versie. De meeste boeken komen bij de kringloop vandaan, het hadden er veel meer kunnen zijn maar ik heb voor tweedehands boeken wel een bedrag grens en hoeveel ik er per dag mee mag nemen.

Vijf boeken kwamen via de brievenbus naar binnen door lieve uitgeverijen en één door de digitale brievenbus. Ik vond één boek bij een boekenmarkt op het dorp en de andere boeken bij de kringloopwinkels. Hier hadden nog minimaal drie boeken bij kunnen komen maar die vond ik te duur en aangezien ik ze niet gelijk hoef komen deze zeker nog wel een keer voorbij. Wanneer je denk Harry Potter heb je al, dat klopt zeker maar niet deze versie en ik vind hem zo mooi en dat voor € 0,50 dan kan ik hem niet laten liggen.

De verrassingen in de brievenbus in oktober

James Norbury – De reis van Grote Panda & Kleine Draak

Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden onderweg hen leiden naar de juiste weg.

Jessica Knoll – Het gelukkigste meisje ter wereld

Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

Gillian McAllister – Verkeerde plaats verkeerde moment

In de nacht dat de wintertijd ingaat staat Jen te wachten tot haar zeventienjarige zoon thuiskomt. Als hij eindelijk de straat in loopt, kan ze niet geloven wat ze ziet. Haar grappige, lieve tienerzoon vermoordt een vreemdeling, vlak voor hun huis. Ze heeft geen idee wat er gebeurt, maar weet wel dat haar zoon diezelfde nacht in de gevangenis belandt, en dat zijn toekomst voorbij is. Jen valt in een onrustige slaap, en als ze de volgende ochtend wakker wordt… is het gisteren. En na de volgende nacht… is het de dag daarvoor. Elke dag die ze wakker wordt, is het een dag eerder, een andere dag voor de moord. Een dag die haar de kans biedt om de moord te voorkomen en haar zoon te redden. Want ergens in het verleden kan ze misschien de toekomst veranderen.

Elena Armas – De Spaanse liefdesleugen

Eindelijk! Catalina, de hoofdpersoon in ‘De Spaanse liefdesleugen’, heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde?

Malin Stehn – Een gelukkig nieuwjaar

Het is oud en nieuw, en de zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude en donkere nacht. Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar zonder enig idee te hebben van de ellende die hun te wachten staat. In de angstige dagen die volgen verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon.

De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte, terwijl Nina, de moeder van Smilla, stiekem helemaal niet verbaasd is. De lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt echter niet gedeeld door haar man Fredrik, en hij is waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien. Wat is er die avond precies gebeurd, en waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan, en lang verborgen geheimen kunnen niet langer verhuld blijven.

De digitale brievenbus gaf een trip back in my memories

Melanie C – Sporty – Mijn leven als Spice Girl

‘Vijfentwintig jaar geleden brachten wij, de Spice Girls, onze eerste single uit. Een meidengroep die begon na een advertentie in de krant. ‘Wannabe’ werd een regelrechte hit en vanaf dat moment is mijn leven voor altijd veranderd.

Plotseling maakte ik deel uit van een van de grootste popgroepen uit de geschiedenis, waarvan hit na hit uit werd uitgebracht, met optredens voor geweldige fans terwijl we girlpower verkondigden. Het was alles waar ik als klein meisje van gedroomd had, en het waren ongelofelijke tijden: de Brit Awards! Spiceworld: The Movie! De wereld rondtoeren en optreden op de meest iconische podia zoals Madison Square Garden, The O2, Wembley Stadium en de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Maar, als je een vrouw bent, kan die kracht makkelijk weggenomen worden door de mensen om je heen, al dan niet door druk, uitputting, schaamte, treiteren of een constant gevoel dat je niet genoeg bent. Ik sta bekend als Sporty Spice, Mel C, Melanie C of gewoon als Melanie Chisholm. In dit boek lees je wie ik écht ben en hoe ik daar, na al die jaren, vrede mee heb. Ik heb ervan genoten om herinneringen op te halen en alles op papier te zetten, ook al was het lastig om een aantal van mijn donkerste periodes te herbeleven. Ik hoop dat dit boek inspirerend en empowering is en dat het je tegelijkertijd ook laat lachen.’

stop

Mijn Kringloopvondsten/boekenmarkt

Jill Mansell – Huisje boompje feestje

Striptekenares Molly Hayes woont in het rustieke dorp Briarwood. Wat relaties betreft heeft ze weinig geluk: ze valt altijd op foute mannen. Vlak na haar laatste break-up krijgt ze een nieuwe buurman: de Londenaar Dexter Yates. Hij is knap, single en… heeft een baby. Er is gelijk een enorme aantrekkingskracht tussen Molly en Dex, maar Molly houdt de boot af. Liever een goede buur dan weer een foute vriend, denkt ze. Maar hoe lang houdt ze vol?

Lucinda Riley – De zeven zussen – Storm

In Storm, het tweede deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, is de zeilvakantie van Ally D’Aplièse bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel als ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit ze haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Liane Moriarty – Alles voor jou

Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Op haar tumultueuze relatiegeschiedenis na, heeft ze een fijn leven. Al zou ze inmiddels weleens iemand willen tegenkomen die bij haar blijft. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop: hij is knap, vrijgezel, heeft een baan én hij vindt haar ook leuk. Maar dan komt het gevreesde moment: hij moet haar iets vertellen. Ellen is voorbereid op het ergste, maar wordt verrast. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt. Dat vindt ze eigenlijk wel interessant. Ze heeft een relatie met iemand die het waard is om gestalkt te worden. Ook is ze gefascineerd door de motieven van deze vrouw. Ze zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten. Ellen weet dit niet, maar ze heeft haar al ontmoet.

J.K. Rowling – Harry Potter en de steen der wijzen

Met een speciale trein die vertrekt van perron 9¾ belandt Harry Potter op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet hij het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

C.J. Tudor – De Terugkeer

De terugkeer is de briljante opvolger van De Krijtman. Toen Joe Thorne vijftien jaar was, verdween zijn zusje Annie. Iets ergers kon er niet gebeuren. En toen kwam ze terug.
Vijfentwintig jaar later is Joe terug in zijn geboortedorp Arnhill. Hij heeft een baan aangenomen als leraar Engels op zijn oude middelbare school. Niet omdat hij zo graag terug wil, maar omdat hij het geld nodig heeft – hij heeft schulden. Terugkomen in zijn oude woonplaats betekent ook dat hij de mensen met wie hij opgroeide opnieuw onder ogen zal moeten komen, evenals de dingen die ze op hun geweten hebben. Dan krijgt hij een anonieme mail: Ik weet wat er gebeurd is met je zusje. Het gebeurt opnieuw.

Karin SLaughter – Verborgen

Will Trent heeft al heel veel gezien in zijn carrière, maar zo persoonlijk als deze zaak is het zelden geweest. Dat beseft hij meteen zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat en het ernstig toegetakelde lijk van een collega aantreft. Van het lichaam lopen bloederige sporen weg, die erop wijzen dat er ergens nog een slachtoffer moet zijn. Wanneer op de plaats delict ook nog iets wordt gevonden wat direct verband houdt met Wills verleden, beseffen hij en patholoog-anatoom Sara Linton dat ze alles op alles moeten zetten om erger te voorkomen…

David Lagercrantz – Wat ons niet zal doden

Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een hacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder. Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth …

Het Nederlands Thriller Event buit

Op de valreep voeg ik nog 4 boeken toe aan de enorme lijst. Samen met mijn zus ben ik bij het Nederlnds Thriller event geweest en voeg ik toe

Natalie Pagie – Vuurduivel

Een warme zomerse dag. Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt. De huid van de vrouw begint te smeulen, er komt rook uit haar mond, vlammen schieten uit haar buik omhoog. Haar man probeert haar te redden, maar het vuur is sterker. De vrouw sterft een gruwelijke dood.

Een jaar later wordt haar man, Jake, gevraagd toe te treden tot een eliteteam brandweermannen. Een terrorist die al eerder voor verwoestende branden zorgde en daarna spoorloos verdween, dreigt opnieuw toe te slaan als hij niet krijgt wat hij wil. Het loopt mis, overal breken branden uit. Jake en zijn team staan voor de onmogelijke opdracht de branden te blussen én ‘de vuurduivel’ te stoppen.

Ondertussen ontdekt Jakes zus Emily, journalist, meer gevallen van spontane zelfontbranding. In haar poging de waarheid te achterhalen loopt ze groot gevaar. Als blijkt dat haar leven en dat van Jakes zoontje Sam op het spel staan, is er voor Jake geen tijd te verliezen.

Nina Verheij – Fatale Keuzes

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwsgierigheid te bedwingen. Lisa’s vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden. Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega’s uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.

Kun je nog terug nadat je iemands ware aard leert kennen?

Nina Verheij – Geheugenspel

Hoe zuiver is jouw geweten?

De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader. Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen. Waarom heeft de man die gevangenzat bekend en wie was daadwerkelijk de schutter? Om de waarheid te achterhalen met ze samenwerken met haar vaders vroegere partner Paul. Wie kan ze vertrouwen bij het ontrafelen van alle geheimen en wie heeft zijn eigen verborgen agenda?

Nina Verheij – Blinde Wraak

Het derde en laatste deel van de detectivereeks over Emily Gagliardi Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Alleen heeft Emily geen idee wie ze is. Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw? Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de misdaden van een seriemoordenaar uit de jaren negentig.

Mochten we ooit ingesneeuwd raken dan kan ik lekker vooruit met deze stapel en de vorige stapels boeken. Naast boeken kopen lees ik boeken gelukkig ook. Ik las De Spaanse liefdes leugen, De reis van Grote Panda & Kleine Draak, Het donkere visioen en Katologie. Vier hele verschillende boeken en dat vind ik zo fijn. Momenteel lees ik Een gelukkig nieuwjaar en Mijn leven als Spice Girl.