naar het eiland

Gekocht, gekregen, gelezen; terug naar het eiland

Van sommige boeken mogen er vervolgen en vervolgen geschreven blijven worden. Ik ging terug naar het eiland met Jackie van Laren in Branding. Wat kan ik van haar boeken genieten. Ze neemt me echt even mee naar een andere wereld en heeft ervoor gezorgd dat wanneer ik terug naar het eiland ga direct weer weet waar iedereen woont en hoe iedereen heet. De volgende van Jackie van Laren ligt al op me te wachten alleen daar zit nog een verhaal bij.

Gekocht – Één boek en ééñ omruilexemplaar

Gekocht of toch ook weer niet. In juni kocht ik De Eyckenhof van Jackie van Laren. Van de week las ik bij Boekerij dat er een deel mist in deze versies. Dus ging ik zaterdag naar de Bruna met mijn exemplaar en kreeg ik het nieuwe exemplaar. Nog meer pagina’s genieten. Dit is dus een omruilexemplaar en geen heel nieuw boek voor mij.

Welke ik wel kocht dat was De P.S. I love you club van Cecelia Ahern. Een heel mooi exemplaar met goud folie op de voorkant en het vervolg van P.S. I love you. Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly’s overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven. Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt…

Gekregen – Twee boeken

Lili Chin – Kattenpraat Met Kattenpraat in handen heeft jouw kat geen geheimen meer voor je. Leer alles over de lichaamstaal van je kat lezen met deze speelse, informatieve gids over kattengedrag als spinnen, krabben, kneden, miauwen, klappertanden, jachtspel en de zoomies. Wist je bijvoorbeeld dat hoe verder je kat zijn oren uit elkaar houdt, hoe minder relaxed hij zich voelt? Of dat als je kat je kopjes geeft, hij genegenheid toont, aandacht vraagt of je laat weten dat jullie vrienden zijn?

Dit gedrag (en nog veel meer) wordt uitgelegd en geïllustreerd in levendige illustraties, zodat je je kat kunt helpen zich veilig, comfortabel, sociaal en gelukkig te voelen. Kattenpraat barst van essentiële info voor iedereen die het genoegen heeft samen te wonen met een kat.

Satu Ramo – Hildur Het leven bij de fjorden van IJsland is zwaar: het lijkt idyllisch, maar in werkelijkheid vergt het nogal wat van je. Ook van Hildur Rúnarsdóttir, rechercheur en hoofd van de nationale politieafdeling Vermiste kinderen. Om na een lange werkdag haar hoofd leeg te maken surft ze vaak in de ijskoude wateren van de Atlantische Oceaan. Op het werk wordt ze gekoppeld aan de Finse Jakob Johanson, die ver van huis stage loopt om te ontsnappen aan zijn moeilijke thuissituatie. Ook hij ontdekt al snel dat de pittoreske fjorden hun schaduwzijde hebben.

Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?

Gelezen – Één boek helemaal en in twee bezig

Wat vond ik het genieten dat ik terug naar het eiland kon met alle bekenden uit de voorgaande boeken van Jackie van Laren. Na een boek van haar moet ik altijd even schakelen voor ik in het volgende boek ga beginnen. Dus koos ik ervoor om stukjes in Kattenpraat te lezen en verder te gaan met een boek waar ik al in bezig was. Ik heb deze maand echt meer gelezen en meer de tijd genomen. Al was het soms maar heel even ik nam er zeker de tijd voor om te lezen en dat is juist zo fijn.