Gelezen boeken in 2015

Gelezen boeken in 2015

Mijn leesjaar begon met het Marktplaatsmeisje en sluit ik af met Winter in Virgin Rivereen vast doel in het lezen had ik niet. Ik wilde graag de boeken uit mijn kast lezen en ik hoopte dat ik van uitgeverijen een paar boeken zou krijgen als recensie exemplaar, ik was in ieder geval toegevoegd aan de lijst maar of ik iets zou krijgen dat wist ik niet.

Lezen vind ik fijn en net als vroeger lijk ik steeds meer de boeken te verslinden. Ik weet goed uit te kiezen wat ik leuk vind om te lezen en daardoor werd ik ook afgelopen jaar weinig teleurgesteld door de boeken die ik gelezen heb. Het is een hele lijst geworden wat ik gelezen heb; Carlijn Vis – Het MarktplaatsmeisjeChantal van Gastel – Zwaar VerliefdDavid Nicholls – WijGayle Forman – Als ik blijfLinda van Rijn – Villa ToscaneMerel Morre – Met mijn ogen dicht ik alles heelAlexandra Heminsley – Running Like a girlSarah Ladd – De directrice van RosemereEva de Wit – Een huis in FrankrijkEthan Cross – Ik ben de nachtMila Levchenko – The Reading ChallengePeter Kouwenberg – Hart van de Luchtspiegeling Hetty Luiten – Vergeet het maarDani Atkins – VersplinterdLauren Weisberger – De wraak van pradaTara Stiles – Powerfood- yoga en MeditatieHappy Body – Handboek voor mind, body & soulDeon Meyer – 13 uurSlaConny Regard – Ik ook met jou!EL James – GreyHavermoutjeDe grote van Gogh atlasRachel Brathen – Yoga girlInez van Oord – Als jouw leven een cirkel is waar sta jij dan?Anna Nooshin – On topSarah Kate Lynch – Honing zoete dagenEllen Hoog – In perfecte conditieLoes den Hollander – Nooit alleenBakken met MennoMiriam Bruijstens – Het boek van TessRobyn Carr – Welkom in Virgin riverLinda de columnsJojo Moyes – Voor jouKerstavond met OlafGillian King – Alles of niets!Een appel per dag Sophie Jackson – Stuk van jouClaire Donoghue – Kijk niet omJojo Moyes – Een week in ParijsHal Elrod- Miracle MorningEmelie Schepp – MementoRobyn Carr – Weerzien in Virgin RiverEen gouden kerst met Donald Duck en zijn vriendjesJojo Moyes – Portret van een vrouw – Olga van der Meer – Zussen

46 boeken heb ik gelezen, allemaal verschillende soorten boeken. Zo las ik de ene dag een kinderboek en de volgende dag een Thriller. Moest ik van het ene boek huilen en het andere boek maakte me aan het lachen. Er waren ook boeken waar ik moeilijk doorheen kwam maar toch enorm graag wilde weten hoe het verder zou lopen. Dan waren er ook nog de boeken voor een betere en gezondere ik maar ook boeken met heerlijke recepten. Een jaar waar zoveel voorbij kwam en ik me de meeste boeken nog enorm goed kan herinneren.

Het boek wat mij het meeste raakte was Voor jou van Jojo Moyes, ik heb met tranen over mijn wangen zitten lezen. Mijn vriend keek echt raar naar me en vroeg wat er was, en moest wel lachen om me dat ik zo om een boek moest huilen. Na het lezen van dit boek heb ik hem uitgeleend aan mijn moeder met als waarschuwing dat ik heb gehuild. Toen ze hem uit had belde ze me op dat ook zij tranen over haar wangen had lopen en dat gebeurt bij mijn moeder niet vaak. Het boek wat mij tegenviel was 13 uur van Deon Meyer, ik kon er maar slecht doorheen komen en de namen maakten het er niet makkelijker op. Het mooist vormgegeven boek aan de buitenzijde is Ik ben de nacht  van Ethan Cross, met de zijkant helemaal in zwart en de letters uitgespaard prachtig hoe er steeds meer gedacht wordt aan het uiterlijk van boeken. Happy Body is een heel fijn boek, wat je al rust geeft door er doorheen te bladeren, en dan heb ik nog geen eens een oefening gedaan.

Het afgelopen jaar heb ik veel mooie boeken mogen ontvangen van diverse uitgevers. Elke keer als ik wat ontving was ik super verrast en blij. Boeken ontvangen is voor mij als cadeautjes openmaken op kerstochtend. Naast de gekregen boeken heb ik een aantal boeken gekocht, niet dat ik ze nodig had want ik heb nog zat staan om te lezen. Ik koop ze omdat het een fijn gevoel geeft en ik wil soms gewoon de nieuwste boeken lezen en niet de boeken die in mijn kast staan. Het was een mooi leesjaar die ik aan het afsluiten ben met Winter in Virgin River en De sparkle. Volgend jaar weer genoeg om over te bloggen.

Hoe was jouw leesjaar? Heb je mooie boeken gelezen? Boeken die ik niet mag missen.