liefdevol

Gelukkig, liefdevol en gezond 2024

Gelukkig, liefdevol en gezond 2024 is wat ik je wil wensen. Geniet van de kleine dingen in het leven omdat juist dit later de grote momenten kunnen zijn. 

Het nieuwe jaar is aangebroken een jaar waarin mensen met goede voornemens beginnen. Mijn voornemens zijn niet ontstaan op 31 december maar al even ervoor. De afspraak is in december gezet voor in januari en vanaf dat moment gaan we zien wat het gaat brengen. Waar ik het over heb? Een afspraak met de orthodontist. Heel wat jaar heb ik gezegd ik hoef geen beugel. Het was jaren zeker niet nodig, we hoeven niet allemaal perfect te zijn.  Helaas is mijn gebit de laatste jaren veranderd, we worden ouder en dan veranderen er dingen wel eens. Ik begin er last van te krijgen en wil nu kijken wat de orthodontist kan betekenen. Later deze maand heb ik een eerste afspraak en dan gaan we kijken wat voor beugelbekkie ik wordt.

Een beugelbekkie worden is uit mijn comfortzone stappen. Mensen hebben nu al wat te zeggen en dan helemaal. Toch wil ik proberen daar zo min mogelijk van aan te trekken. Dat ga ik dus ook proberen met Tiktok, plaatsen wat ik wil. Die foto is niet perfect maar die is wel wat mij het beste gevoel geeft dus ik deel hem. Deelnemen aan boekenclubs omdat het leuk is ga ik vaker doen en dan meer dat handje opsteken om ook even wat te kunnen zeggen. Dat is wat ik wil gaan doen.

Het jaar 2024 start voor mij met rustig opstaan een boekje lezen en dan naar mijn schoonouders en ouders. De avond lekker rustig thuis want de rest van de week is een normale werkweek. Op 2 januari even langs mijn zus om haar het beste te wensen. Het is een combinatie bezoek want we gaan gelijk even ons haar knippen. Iets wat we nog graag voor de feestdagen hadden gewild maar er moest zo nodig iemand ziek worden. Ja ik dus en dan kan je niet met je bacillen naar je zus toegaan en daar ze verspreiden. Niet alleen een nieuw jaar een nieuwe start, we gaan er een ander kapsel tegenaan gooien. Er gaan wat centimeters af. Wel zo dat ik lekker een staart kan blijven maken want daar hou ik nou eenmaal van.

Wat deed ik in 2023 dat in 2024 anders moet?

Afgelopen jaar ben ik steeds meer tiktoks gaan maken. Ik deel daar de boeken die ik heb gekregen en gelezen. De tiktoks van anderen vind ik altijd heel leuk en bij mezelf denk ik vaak het is niet goed. Zo moet ik minder gaan denken want het is wel goed het is zoals ik het deel. Mensen kunnen niet meer zomaar reageren. De reacties moeten goedgekeurd worden door mij. Dit omdat er mensen online zitten met zoveel haat en nare opmerkingen. Opmerkingen die helemaal niet nodig zijn. Mocht je mij niet leuk vinden helemaal goed maar hou het lekker voor je. Kijk dan gewoon niet. Het is best naar dat mensen zo zijn en elkaar beledigen. Het is niet nodig wees lief of zeg gewoon niks.

Daar haak ik gelijk op iets in wat ik zelf hoop te leren. Minderen ergeren aan mensen. Ik kan geen voorbeelden gaan geven want je weet nooit wie dit leest. Het kan gewoon al die persoon in de supermarkt zijn of in de auto voor me. Let er niet zo erg op het is beter voor mijn stress en irritatie level om dat lekker langs me heen te laten glijden.

Wat is je doel voor 2024?

Het grootste doel voor 2024 is goed voor mezelf zorgen. Liefdevol voor mezelf zijn dus eigenlijk. Dat klinkt heel stom maar het is wel zo. Wanneer ik beter voor mezelf zorg is het beter voor de mensen om mij heen. De tijd nemen om rustig aan te doen, een wandeling te maken en vroeg naar bed gaan. Fruit eten en meer groenten maar nog wel steeds genieten van mijn broodje kroket. Ja balans moet er zijn.

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?

Voor 2024 heb ik nog geen concrete plannen gemaakt. Op één na dat is samen met mijn zus de Rotterdam marathon walk wandelen. Mijn supporter die altijd langs de kant stond in Rotterdam gaat samen met mij wandelen en over die Coolsingel wandelen. Heel leuk om dit samen te gaan doen. Ik kijk denk ik heel erg uit naar de lente. Het zaaien van nieuwe plantjes en groenten en kijken wat het me dit jaar gaat brengen. Het balkon geeft me zoveel moois en de temperatuur die de lente met zich meebrengt is heel fijn. Ik ben geen winter persoon, warmte is wat ik wil dan zit ik veel beter inmijn vel.

Wat zou jij anders willen doen? wat is jouw doel? Waar kijk jij het meest naar uit?

Geniet van vandaag en start het jaar 2024 zoals jij dat wilt. Van de week komen er nog wat nieuwjaar gerelateerde artikelen online en daarna deel ik weer mijn recensies en andere dingen die ik hier op mijn plekje plaats. Het lijkt echt nog kort geleden dat ik de 23 van 2023 schreef maar we zijn bijna klaar voor de 24 van 2024.

Veel Liefs,
Patricia