gemert

Gemert City Run

Hardloopwedstrijden op onbekend terrein vind ik altijd wel spannend. Want hoe is het parcours, de ondergrond, hoe is de organisatie, van alles en nog wat gaat er door mijn hoofd. Maar toen we bij Just Keep Running de vraag kregen of we mee wilden doen aan de Gemert City Run en ik de route zag leek me deze run wel erg leuk. Afgelopen zaterdag was het zo ver en heb ik een geweldige avond gehad.

Rianne en ik gingen afgelopen zaterdag op pad want er stond 120 km auto rijden op de planning. Met gehaktballetjes, snoepjes, eierkoeken, drinken en muziek gingen wij op pad richting Gemert. Ik vind het echt leuk dat Rianne weer mee gaat want alleen in de auto gaat de tijd al veel sneller als we samen zijn en zijn we best snel in Gemert. In Gemert kunnen we de auto parkeren op een veld en vanaf daar een treintje nemen naar de start.  We halen mijn startnummer, wandelen nog wat en wachten op het terrein tot ik mag gaan starten. Net voor de start lopen we richting de startvakken en dan breekt de regen los. Ik denk nog onweer te horen en daar schrik ik van maar het zijn de stoelen die schuiven. Schuilen voor de regen gaat niet dus zeiknat en vooral Rianne en dat vind ik wel sneu voor haar. De start is door de regen iets later en we gaan wanneer het droog is in de startvakken en via een trechter komen we het parcours op. Ideaal want het loopgebied is zo verspreid.

We gaan eerst een rondje om en door het winkelgebied, eromheen, langs weilanden, langs een stal waar de koeien met hun koppen ons even aankijken, langs het kasteel en door hekken met vlaggen richting het start finish gebied. Ik loop achter een groepje die wel een heel fijn tempo loopt. Ik haak niet aan maar door hun heb ik wel een fijn tempo gevonden.

Wel leuk dat we door het start/finish gebied gaan om aan de grotere ronde te beginnen. Nog een keer langs Ri en die ziet een happy hoofd nog steeds. Tot 5 km doe ik het “rustig” aan en dan begin ik te versnellen. Elke kilometer een beetje sneller en sneller. Overal staan langs de route mensen, super leuk en dat voor eigenlijk zo’n kleine run. Wanneer ik Rianne voor de vierde keer op dezelfde plek heb gezien ga ik nog sneller lopen. Het is denk ik nog zo’n 2,5 km wat ik moet afleggen.

Ik weet dat ik de 10 km niet meer onder het uur ga halen maar een PR zit er nog in dus ik begin sneller en sneller te gaan en mensen in te halen. Het voordeel dat we dit stukje al gelopen hebben is dat ik weet waar ik ongeveer nog sneller kan gaan. Dus het pad voor het kasteel ga ik nog een tandje sneller en wanneer ik de hoek om ga de finishstraat op ga ik volgas dit laatste stuk door. Mensen klappen en dat is echt wel gaaf want ik ken helemaal niemand.

10 km weer in de pocket en de tijd op mijn horloge doet me glunderen, stralen, wat ben ik blij! Mijn PR van 2014 is verbroken. De run waarna het met mijn arm alleen maar slechter en slechter ging en nu ben ik terug! 1:02:29 zie ik staan met 10.04 km man wat ben ik blij. Officiële tijd zie ik ’s nachts wanneer ik in bed lig en dan komt er nog een grotere glimlach op mijn gezicht 1:02:22.

Na de finish zoek ik Rianne op en voor haar is gelijk wel duidelijk hoe blij ik ben. Wat was dit genieten en wat een sfeer hangt er in Gemert. We wandelen naar de Italiaan voor een Pizza en worden heel gezellig ontvangen en na de heerlijke pizza nog even terug naar het plein waar nog steeds een feestje is en zelfs Qmusic is. En dan terug naar de auto, nou dat was een avontuur in het donker de auto vinden op een veld waar nog maar een paar auto’s staan.

Heel tof dat ik de Gemert City Run namens Just Keep Running mocht lopen. Een iets uitgebreider verslag kan je op Just Keep Running lezen.

Bewaren

Bewaren