Hollands

Genieten van Hollands landschap

Maart kent hele mooie en hele slechte dagen. Op het moment dat ik dit schrijf regent het keihard, storm Evert maakt zijn entree. Op mijn scherm komen de foto’s van afgelopen vrijdag voorbij. Hierbij geniet ik nog even na van wat ik op mijn wandeling door Hollands landschap heb gezien. 

Hollands

In ons dorp wat heel Hollands is heb ik een beetje mijn vaste wandel rondjes. Door het dorp, over de dijk of richting de surfplas. Dit keer wandelde ik richting de surfplas met mijn camera in de hand. Het eerste wat ik zag een Hollands raam. De tulpen op de voorgrond de weilanden op de achtergrond echt Hollandser ga je het bijna niet krijgen.

Het was een prachtige dag om te fotograferen. De lucht blauw, de reflecties perfect en een aantal mooie dingen op mijn pad. Hierboven een simpele stok maar door de reflectie in het water werd het meer dan alleen een stok in het water. De dieren waren ook goed vertegenwoordigd. Een witte reiger, eenden, waterkippen, futen, zwanen, ik ben heel wat dieren in het water tegen gekomen.

Alle dieren waren heel druk met het vinden van eten of een plekje om te rusten. Heerlijk om te kijken naar de dieren. Kijken waar ze heen gaan wat ze gaan doen en of ik ze mooi vast kan leggen.

Tijdens zo’n wandeling met mijn camera let ik echt op alles. Het wandelen gaat heel langzaam, ik let op de details in de natuur. De kleine details pak ik dan ook mee zoals een veertje die over het water glijd. Of nog wat blaadjes aan een boom.

Hollands

Hopelijk volgen er snel meer wandelingen door Hollands landshap maar dan op een andere plek dan mijn standaard rondje.