wandeling

Genieten van een wandeling door de dierentuin

Afgelopen week ben ik een paar dagen vrij geweest. Heerlijk even niet werken, geen wekker en doen waar ik zin in heb. Waar ik dan zin in heb? Naar de dierentuin gaan op een doordeweekse dag. De geschikte dag vond ik 6 december en dat was perfect. Niet te warm, niet te koud en weinig kinderen dus heerlijk rustig om samen met mijn moeder gezellig een wandeling te maken.

De weg naar de dierentuin is vanaf metrostation Blijdorp perfect te vinden. Volg de olifantenafdrukken en dan ben je na ongeveer 10 minuten bij de dierentuin. Je bent dan bij de oude ingang. Wil je bij de nieuwe ingang beginnen dan moet je een klein stukje anders lopen en iets langer maar ook ideaal vanaf deze metrohalte. Omdat het al december is wisten we niet hoe veel dieren we zouden gaan zien buiten. Wanneer het winter is zijn de dieren rustiger en sommige doen zelfs een winterslaap. Bij de ijsberen was het tijd om te slapen. Niet helemaal in de hoekjes van hun verblijf nee echt aan de rand waar we ze goed konden zien. Met z’n drieën bij elkaar en als ze zo liggen wil je ze toch knuffelen.

Het voordeel van op een doordeweekse dag gaan is dat het echt lekker rustig is en je veel goed kan bekijken. Zo ook in het oceanium waar we de kweekruimte weer eens in zijn gegaan. Daar vind je echt de mooiste dingen, van heel dichtbij zie je hoe een vis in een zakje ontwikkeld, zie je nieuwe soorten zeewezens zoals deze hier gelijk onder. Het voordeel, je kan heel dichtbij en dat is bij de grote aquariums natuurlijk niet zo en dat vind ik wel leuk dat je in de kweekruimte echt er bovenop staat en de details zo goed kan zien.

De hebben echt veel van de dieren gezien, zelfs de wolf liet zichzelf zien en dat is echt wel bijzonder, in alle jaren heb ik die echt maar een paar keer gezien. De hyena’s waren lekker druk en ze zijn echt mooi geworden, heel vol van vacht en de kleine die nu niet meer zo klein is hobbelt echt leuk mee. Bij de olifanten kwamen we echt op een leuk moment. Twee olifanten hadden een beetje mot met elkaar. Ze liepen naast elkaar achteruit, gingen op stenen staan en hun slurven ging de strijd aan met elkaar. Wat er nu aan de hand was geen idee maar toen olifant drie eraankwam, waarschijnlijk hoger in de rang gingen ze zich weer een beetje normaal gedragen. Wel mooi om te zien en ook super grappig het achteruit naast elkaar lopen en weer terug komen vooruit.

De dierentuin blijft altijd een leuk uitje. Lekker rondlopen, kijken wat er vernieuwd is, favoriete dieren opzoeken. Lekker wat eten en genieten van alle mooie planten en gebouwen. Lekker eten hebben we dit keer zeker ook gedaan. Het restaurant bij de Riverahal is helemaal veranderd en dat had ik nog niet gezien. We zijn daar gaan eten en ik moet zeggen wat een verbetering is dat zeg! Het is een hele mooie luxe ruimte geworden, met bediening en een menukaart waarvan ik echt veel meer van wil proeven. Ik heb een carpaccio genomen en dat was op twee heerlijke stukken brood, goed gevuld en mega lekker. Terwijl we dit aten zag ik meer lekkers langs komen.

Het was weer een geslaagd bezoek en gezellig om samen met mijn moeder te doen. Ik ga gewoon te weinig naar de dierentuin en ik vind het echt leuk maar wel op dagen dat het zo lekker rustig is en die luxe heb ik niet altijd.