Gillian King - Alles of niets!

Gillian King – Alles of niets!

Gillian King heeft al 5 boeken op haar naam staan en toch had ik er nog geen één van haar gelezen. Op twitter en blogs lees ik enorm veel positieve reacties op haar boeken, vooral zwart-wit heb ik vaak voorbij zien komen. Haar naam gaat op het enorme to read lijstje. Gelukkig kreeg ik deze maand de mogelijkheid om Alles of niets! te lezen en heb ik dus eindelijk een boek van Gillian King gelezen.

Alles of niets lees je vanuit twee kanten, je leest vanuit Nikki en vanuit Roos.

Niki is haar jeugdliefde kwijt en daar heeft ze het heel zwaar mee. Koen heeft een ander maar Nikki kan zich daar niet bij neerleggen. Ze wil hem hoe dan ook terug krijgen, ze is geobsedeerd door hem. Nikki krijgt het nog zwaarder wanneer ze haar baan kwijt raakt maar daar is Thijs, een hele aardige, leuke en charmante man.

Roos is de vriendin van Thijs, ze zijn al samen sinds ze 14 jaar zijn. Roos heeft een fout gemaakt en probeert van alles om hun relatie te redden. Maar wil Thijs haar nog wel?

Twee vrouwen en één man. Dat kan nooit goed gaan.

alles-of-niets

De verwachtingen van Alles of niets! waren hoog want ik hoorde alleen maar positieve reacties op eerdere boeken maar ook op dit boek. Maakt Gillian King de verwachtingen waar, is het een heerlijk boek of valt het enorm tegen?

Wanneer ik de cover zie van Alles of niets! verwacht ik een heerlijk romantisch verhaal waar ik van ga genieten. Het straalt romantiek uit maar ook een rust, mooie keuze. Na het bekijken van de cover blader ik het boek door en kijk hoeveel bladzijdes het boek telt. Stomme gewoonte misschien maar ik vind het fijn te weten hoe dik een boek is. 253 bladzijdes, niet heel dik.

Alles of niets! leest heerlijk weg, je leest om en om de gevoelens van Nikki en Roos. Je weet precies wie er nu is doordat het groot op de bladzijde staat voordat je het stuk gaat lezen. In het begin is het handig omdat je dan Niki en Roos nog moet leren kennen erna leest het als vanzelf want de twee personages zijn zo anders. Onder de naam staat elke keer een stukje tekst wat op dat gedeelte slaat, erg leuk gedaan op deze manier.

Ik vond het heerlijk om een boek van Nederlandse bodem te lezen. Situaties zoals hoe Niki en Thijs elkaar in de trein tegen komen kan ik me goed voorstellen. Bekende plekken komen voorbij en dat maakt de beleving veel intenser. Ik herken ook kleine dingen waarom ik moest lachen zoals “hij is van de bijenkorf met stippenkorting” Echt zo Nederlands om nog even de korting te melden want ja anders is de bijenkorf wel héél duur natuurlijk.

Zijn mijn verwachtingen waar gemaakt? Ja zeker. Hoe verder ik kwam hoe moeilijker ik het boek weg kon leggen. Was ik eerst nog een Nikki steuner werd ik later toch weer naar de kant van Roos getrokken.

alles-of-niets-2
Mooi vind ik hoe Gillian King hedendaagse dingen erbij haalt. Zo las ik een stukje waar stond ” heb je dat ook weleens dat je op Facebook kijkt en iedereen een perfect leven lijkt te hebben en jij niet?” Iets wat velen van ons doen, iemands leven beoordelen op iemands social account. Nikki is het type die dit geloofd als waarheid en denkt niet verder. Ik vind het mooi hoe ze dit verwerkt in het boek en hoe Bee de vriendin van Nikki daar op reageert.

Het mag is wel duidelijk dat ik genoten heb van dit boek. Alles of niets! kan ik je zeker aan raden te kopen en hij is maar € 15.- dus niet een heel duur boek.