gillian

Gillian King – Ik mis je

Toen ik begon met lezen in Ik mis je dacht ik dat het mijn eerste boek van Gillian King zou zijn. Ondanks dat ze al heel wat boeken op haar naam heeft staan kon ik me niet direct herinneren dat ik al een boek van Gillian King gelezen had. Toch bleef het ergens in mijn hoofd zitten en denken. Tot ik erachter kwam dat in mijn boekenkast Alles of niets! staat. Nu was het tijd voor het nieuwste boek Ik mis je.

Jarenlang was ze de te jonge beste vriendin van zijn zusje Bo, maar als Charlie achttien is, ziet Carsten haar eindelijk staan. Na een avond uit stapt Charlie samen met Bo in de auto. Bo heeft wat te veel gedronken en Charlie wil haar tegenhouden, maar doet het uiteindelijk niet. Ze krijgen een ernstig ongeval en Bo is op slag dood.

Het verlies slaat niet zomaar een gat in Charlies leven, maar een krater. Ze kan niet anders dan weggaan uit Wassenaar. Ze trekt in bij haar stiefzusje in Hilversum en ontmoet James, een jongen die ontzettend fout nieuws is. Charlie raakt hoe langer hoe meer verwijderd van alles wat haar lief was. Ze mist Carsten, maar ze wil hem niet laten zien wie ze nu is geworden. Ze mist de persoon die ze ooit geweest is. Is er nog een weg terug?

Wat ik enorm leuk vind aan Nederlandse boeken is dat ik me kan verplaatsen in de omgeving. Ik zie het makkelijker voor me dan landen waar ik nog niet geweest ben. Hilversum en Wassenaar kan ik voor me zien. Zeker Wassenaar en dat betekend dat ik me beter in kan leven in de personages want in mijn hoofd vormt er een heel beeld. Tijdens het lezen van Ik mis je wist Gillian King ook een heel beeld voor me te creëren. Ik zie de straat waarin Carsten woont, de huizen en de sfeer. Niet alleen in de omgeving krijg ik een beeld maar ook hoe Charlie reageert op situaties en waar ze zich bevind.

Er is een situatie dat Charlie in de catering bezig is en ze opeens Carsten hoort aankomen. Ik zie voor me hoe ze zich probeert verdekt op te stellen zodat hij haar niet ziet. Dit mislukt natuurlijk en dat maakt het zo mooi. Er zitten veel van zulke leuke situaties in het boek waar ik om kan lachen. In het begin moest ik wel even wennen aan de manier hoe het boek in elkaar zat. Je leest in het heden, in het verleden en voor het ongeluk. De stukjes voor het ongeluk zijn heel kort. Een bladzijde of twee meer niet, hierin krijg je een kijkje in de relatie tussen de twee meisjes maar ook hoe gek Charlie op Carsten is. Dit zijn goede toevoegingen om net iets meer te weten te komen over Charlie maar ook over Bo en Carsten.

Het boek leest zo lekker dat ik het maar moeilijk vond om elke keer weg te leggen. Er zit een goede vaart in het verhaal. Mijn gevoel zei heel de tijd het komt goed tussen die twee maar toch wilde ik lezen wat er ging gebeuren, wat er vroeger was gebeurt en of mijn gedachten gelijk zou krijgen. Je weet maar nooit wat de schrijfster doet en dat maakt het altijd leuk. Het is niet voorspelbaar want ik had geen idee wat er allemaal ging gebeuren, wat er gebeurt was en hoe iedereen erop zou reageren. Toch weet je één ding zeker of die hoopte ik; aan het einde komt het goed. Welke manier dat is dat moet je toch echt zelf gaan lezen.

Ik mis je van Gillian King is een fijn boek om te lezen, met verdriet, liefde, humor en de nodige problemen. Te koop bij Bol.com voor € 15,00 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning

Bewaren