Gillian King

Gillian King – Ik vergeet je niet

Gillian King heeft met Ik vergeet je niet weer een mooie feelgood geschreven. Of zoals tijdens de online boeklancering gezegd door Lisanne Mathijssen; realgood. De boeken die Gillian King schrijft zijn realistisch, uit het leven gegrepen en zitten vol gevoel. Van verdriet naar humor en van gelukkig naar angst. Alles komt voorbij tijdens het lezen van Ik vergeet je niet.

Ze weigert achterom te kijken. Maar wat als het verleden haar inhaalt?

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer. Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Tijdens het lezen van Ik vergeet je niet lezen we in het heden vanuit Maddy en in het verleden lezen we dankzij dagboekfragmenten vanuit Elisa. Hierdoor geeft Gillian King langzaam de stukjes van het verleden die wij als lezer nodig hebben maar ook die Maddy nodig heeft om alles beter te begrijpen. Door deze dagboekfragmenten kan Maddy het heden een nieuwe kans geven.

Dit boek doet je beseffen dat niet iedereen is wie die laat zien.
Of niet iedereen is wat wij zien.

Ik zat al snel helemaal in het verhaal, leefde met Maddy mee en Frenkie werd gevormd in mijn hoofd. Door de manier van schrijven zorgt Gillian King ervoor dat ik Frenkie over het plein heen zie lopen naar Maddy toe. Vanaf dan zie ik hem elke keer lopen met precies dat loopje. Boeken die beeldend geschreven zijn vind ik zo fijn want er wordt een heel scenario in mijn hoofd gevormd en daardoor gaat het verhaal nog meer leven.

Eerder las ik al Ik mis je en Alles of niets van Gillian King. Daar was ik ook zeker heel enthousiast over, zeker over Ik mis je. Tussen die twee boeken merkte ik al een verschil. De groei van de schrijfster tussen de twee boeken was te merken en nu was dat ook zeker het geval tussen Ik mis je en Ik vergeet je niet. In Ik vergeet je niet hebben de personages en het verhaal meer diepgang. Hierdoor wordt het verhaal echter en kom ik er zelf dieper in dan dat het oppervlakkig blijft.

Mocht je de boekpresentatie gemist hebben dan kan je hem hier terugkijken, zeker de moeite waard.

Ik vergeet je niet is een aanrader om te lezen. Een echt realgood boek en is te koop voor
€ 15,99 als boek en voor € 5,99 als e-book. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Harper Collins