Girls love 2 run Rotterdam Window Shopping Run

Girls love 2 run Rotterdam Window Shopping Run

Hardlopen is een individuele sport. Toch is het fijn om met iemand te kunnen lopen. Je loopt verder, doet meer dan je eigenlijk van plan was en je leert nog wat.

Vorige week maandag sprak ik af met Wendy van WendyRuns en Just Keep Running. We aten en dronken wat bij Dino’s en met al ons geklets was het zo tijd om naar Runnersworld te gaan. Vanaf de Runnersworld vond de eerste Girls love 2 run Rooterdam run plaats. Meer dan 100 meiden liepen mee.

Girls love 2 run Rotterdam Window Shopping Run

De regen kwam aardig uit de lucht zetten. Toch moesten we eraan geloven. Op het schouwburgplein deden we een warming up. Daar kwam ook Tessa van de zaterdag training bij ons staan. We werden in drie groepen verdeeld en wij gingen met groep twee mee. We gingen op een lekker tempo weg. Althans dat denk ik want de stad heeft wat moeite met GPS signalen.

Na ongeveer 1.5 km kwamen we op de lijnbaan en mochten we lunges gaan doen 20x en dan sprinten naar de Burger King en dat 2x. Vanaf de Burger King gingen we weer verder. Door de koopgoot, langs de winkels, langs de laurenskerk en aan het einde van het marktplein richting de bibliotheek. Daar stond de 2e ronde oefeningen op ons te wachten. Sprinten op 60%, 80% en 100%. Dit deden we weer twee keer voordat we aan ons volgende stuk hardlopen verder gingen. Bij station beurs namen we de trap naar beneden, het station door en weer omhoog aan de andere kant. Voor voormalig Donner moesten we weer aan de slag. Dit keer kregen we een oefening om de looptechniek te verbeteren. De oefening die mij niet heel gemakkelijk af ging, Wendy lukte dat beter.

Na het laatste stukje hardlopen kregen we de cooling down. Die was erg fijn. Dribbelend gingen we naar de winkel waar een hapje en een drankje op ons stonden te wachten.

Het was leuk om samen met Wendy deze run te doen. De volgende run is op 2 februari en daar ben ik weer bij.

Foto’s door Girls Love 2 Run Rotterdam, Wendy en mij