carry

Glennon Doyle Melton – Carry on en leef

Waarom doen we of alles perfect is. We antwoorden maar al te vaak: Alles gaat goed. En op facebook of andere social media kanalen tonen we; We zijn vrolijk en een perfect gezin. Met deze berichten schieten we helemaal niks op met zijn allen. Wees echt en jezelf dan bereik je veel meer. Wat ik nu hiervoor op schrijf wil Glennon Doyle Melton naar buiten brengen met haar schrijven. En dat werkt zeker.

In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, de auteur van ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. In ‘Carry On en Leef’ blikt Glennon Doyle Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig.Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Melton schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn.

In een paar dagen las ik Carry on en Leef. Korte teksten, even een paar bladzijdes lezen en elke keer wilde ik nog een verhaal, nog een belevenis lezen. Hoe moet ik dit boek omschrijven? Het is een verhaal over het leven, het leven van Glennon maar tegelijkertijd leer je van haar leven, van haar kijk op het leven en de lessen die ze heeft geleerd. Geleerd van haar eigen leven en van bekenden.

Tijdens het lezen heb ik van een aantal stukjes tekst een foto gemaakt, de kwaliteit van de foto’s is wat minder maar het gaat hier echt om de tekst. Stukjes die echt indruk maakte, het waren er veel meer maar daarvoor moet je echt het boek gewoon lezen. Door deze teksten met je te delen is het makkelijker te beschrijven waarom dit boek indruk heeft gemaakt.

Ik heb geen kinderen maar deze tekst slaat op meer dan alleen kinderen. Deze tekst hierboven slaat op het genieten van alles, van de katten tot je vriend en van je ouders tot je vriendinnen. Geniet echt en kan je een keer niet volledig genieten doe het dan wel iets.

Ja een moeilijke, wat is er na de dood? Daar zijn geen antwoorden voor maar wat Glennon hier zegt kan ik me erg in vinden. Ik weet niet wat er is maar ik hoop dat er iets moois is en ik geloof dat mijn opa en oma nu samen zijn. Zolang ik daar in geloof is het makkelijker. Hieronder nog een stukje over de dood. Waarom houden we van dingen die we toch weer kwijt raken? Ze maken ons wie we zijn.

Als laatste een stukje hieronder over talent.

Glennon heeft het best veel over het geloof maar dit stoorde me niet. Ze spreekt ook haar ongeloof uit en verteld hoe ze gelooft, haar manier van geloven en niet van wat er in de boeken staat of wat er in de kerk verteld wordt. Dit boek heeft zeker indruk gemaakt en daarom ben ik na het lezen van Carry On en Leef naar de site van Glennon gegaan en verder gaan lezen.

Wil je Carry on en leef ook lezen ? Voor  € 20,00 is het boek te koop bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok