melton

Glennon Doyle Melton – Carry on heb lief

Zeven bloggers lezen Carry on heb lief. Vandaag mag ik aftrappen met de blogtour van het nieuwe boek van Glennon Doyle Melton. Geen gewone blogtour we gaan dieper in op het boek, op Glennon Doyle Melton. Twee bloggers per week zullen het boek bespreken, hun leeservaring delen en dieper op het boek ingaan dan alleen deze ervaring. Bij één van de bloggers maak je zelfs kans op het boek. Ik mag jullie als eerste meenemen in mijn ervaring en delen wat ik van dit boek vind. 

De volgende blogs/websites doen mee;
Puur Vandaag, BregBlogt, Positive Me, ZenZoekers, Inspirerend Leven, en mrsthankfull

Waar gaat Carry on heb lief over?

Glennon schreef het boek Carry on en leef, dit werd een boek over de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. Ze vertelde over haar leven vol overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Het leven van Glennon is zoals het zou moeten zijn. Ze is gelukkig getrouwd, heeft drie kinderen, en er staat een New York Times-bestseller op haar naam. Maar dan bekent haar echtgenoot ontrouw te zijn geweest. Carry on, heb lief is het verhaal van haar huwelijk en Glennons persoonlijke gevecht om boven alles trouw te blijven aan zichzelf.

Wat verwachte ik voor het lezen van Carry on heb lief op basis van haar eerste boek en haar Facebookpagina?

Na het lezen van Carry on en Leef ben ik verder gaan lezen op haar site en volgde ik Glennon verder op haar Facebook pagina. Glennon is een inspirerende vrouw die eerlijk en open is over haar leven, wat ze voelt en wat haar mening is over heel veel dingen. Ze deelt wijze woorden en inspireert vele vrouwen. Mijn verwachtingen van het boek zijn hoog want Carry on en leef las ik in een vlot tempo uit, het was heerlijk geschreven en vol gevoel. Veel van Glennons leven werd al besproken in het boek dus was mijn verwachting dat Carry on heb lief daar verder zou gaan waar het eerste boek eindigde. Het einde van haar vertrouwen in haar echtgenoot. Hoe ze daarmee om gaat, hoe hun relatie verder gaat. Lessen die ze leert. Hoe ze groeit en uiteindelijk hoe de relatie verder gaat of afloopt. Ik ga niet zeggen waar hun relatie nu staat ondanks dat ik het weet.

Een tekst van haar Facebook pagina zodat je een indruk krijgt wat ze onder andere deelt.:

I will never tell anyone what to do, but I will always remind people that they already know. What a woman needs to do if she is lost and confused is to find 10 minutes a day. If she has 10 minutes a day, she has all the spirituality she needs to know what to do. She can sit quietly and practice listening to the still, small voice inside her that will tell her what to do—and then trust it.

Start by taking some of the pressure off. If you want to practice the knowing, you can sit quietly, and if what comes up in that 10 minutes is that terrifying, gripping knowing, give yourself permission to do nothing about it for a while. But don’t pretend you don’t know it. You owe yourself at least that: not to abandon truth, not to abandon yourself. That’s the first step: Tell yourself you don’t have to do anything about it now, but don’t pretend it’s not true.

Ik vind dit inspirerend en van haar boek verwacht ik ook zulke teksten tegen te komen. Waarschijnlijk wel minder zoals hierboven maar meer verstopt in het verhaal.

Wat vond ik van Carry on heb lief na het lezen?

Als ik niet af en toe wat anders was gaan doen dan had ik dit boek denk ik in één dag uitgelezen. Nu heb ik er twee dagen over gedaan. Het geeft dus al aan hoe ik in het verhaal zat en hoe lekker het weg las, het leest echt als een trein. Het verhaal begint niet waar ik dacht, en daar heeft Glennon zelf een uitleg voor. Ik was van plan het verhaal van mijn huwelijk op papier te zetten. De eerste keer dat ik dat deed, begon ik met de trouwdag, omdat ik dacht dat het huwelijk daar begon. Dat bleek een misvatting. We komen later terug op mijn trouwdag en alle ellendige magie die daaruit voortvloeide, maar laten we bij het begin beginnen. Een andere keus hebben we blijkbaar niet. Dat begin dat begint bij een vier jarige Glennon, gevolgt door de tiener, de strijd tegen drank, drugs, boulimia en het leven. Het is een persoonlijke reis die je leest. Een reis vol hobbels, aanpassen aan anderen, geliefd willen zijn, niet weten hoe te leven zonder drank, leven zonder drank, onrustig zijn, zichzelf willen vinden.

Een inspirerende weg, zelfs als je dit zelf allemaal niet meemaakt kan je er lessen uithalen, zien hoe Glennon een proces doormaakt en wat ze door dit proces bereikt. Hieronder een stukje van een pagina. De rollen die wij hebben, aannemen, het zijn er veel maar in elke rol moet je proberen jezelf te zijn. Als dochter, zus, partner, werknemer, vriendin elke rol heeft een ander doel maar toch moeten we onszelf proberen te zijn. Dat is wat ik lees in dit boek.

Ik vind dat je voor je aan dit boek begint het boek Carry on en leef moet lezen om alvast wat meer te weten van Glennon. Het is zeker apart te lezen maar ik vind persoonlijk dat het makkelijker is om te lezen omdat ik al veel van Glennon en haar gezin weet doordat ik het eerste boek gelezen heb.

Wil je meer weten over Carry on heb lief en wat een andere blogger vindt van het boek lees dan op donderdag 20 april op Puur Vandaag wat zij te vertellen hebben over het tweede boek van Glennon Doyle Melton.

 

Carry on heb lief is voor €20,00 bij bol.com  te koop(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok

Bewaren

Bewaren

Bewaren