Glow 2018 - Deel 2

Glow 2018 – Deel 2

Dinsdag kwam het eerste deel van Glow 2018 online. Vandaag is het tijd voor de rest van de foto’s. De foto’s waar ik een selectie heb gemaakt van de hele berg foto’s die ik heb gemaakt. Want het waren er echt wel veel. Keuzes maken, lastig maar wel nodig want anders kan ik wel deel 3, 4 , 5, 6 …. 7 ,8, 9 en 10 maken.

Onderweg komen we objecten tegen die eigenlijk gewoon heel het jaar moeten blijven staan. Het maakt het straatbeeld mooier en een donkere plek vriendelijker. Ik heb het over Caleidoscope. Caleidoscope bevind zich onder een viaduct en is opgebouwd uit 4 kolommen. Deze kolommen zijn de dragers van het licht dat van binnenuit geprojecteerd wordt op het plafond en de grond. De beweging die ontstaat, wisselt in tempo, richting en kleur en reageert op de verkeersstroom of het ontbreken daarvan. Een licht- en schaduwspel wordt gecreëerd in een ronddraaiend ritme. Zie je de overlappingen tussen de geprojecteerde patronen? Het geheel heeft een haast hypnotiserende en desoriënterende werking, zo lijkt het wel.

De stromen en richtingen gaan over en weer in rechte lijnen, kruislings over elkaar heen. Een draaiende beweging gaat eindeloos door alsof het ter plaatse de verkeersstroom wil stilzetten en je het gevoel voor tijd en richting voor een moment laat vergeten.

Iets wat er heel het jaar door in Eindhoven staat is het lichtobject wat je hierboven ziet. Voor mij in het geheel heel leuk om te zien want die zie ik anders nooit. Ik kom niet op het plein bij Centraal Station (als ik het goed onthouden heb was het daar) wanneer het donker is en nu liep ik er wel.

The Great Indecision Council is een spiegel voor ons allemaal. Een beeld dat de mensheid laat zien wie zij daadwerkelijk is, niet hoe zij gezien wil worden. Het is een object waar woorden tevoorschijn komen. Hoe dit precies werkt geen idee en de woorden kon ik niet echt zien wel letters maar woorden kon ik niet direct maken. Het was wel leuk om te zien en door de ramen eromheen ontstond er een reflectie.

Dan eindelijk Tower of Light. Deze was zo bijzonder. Muziek, licht en schaduw bouwen hier samen aan een magische illusie die dit erfgoed reflecteert. De Lichttoren lijkt het ene moment vederlicht, later weer gewichtig en haast majestueus. Een fascinerende ode aan wat schaduw en licht teweeg kunnen brengen. Oude glorie in herinnering brengen en toekomstvisioenen prijsgegeven. Licht maakt schaduw, maakt licht. Het was heel bizar om te zien. De lichten dat geloof ik wel maar het bewegen van het gebouw dat was echt briljant en fantastisch om te zien. Ik heb gewoon geklikt met mijn camera in de hoop iets ervan vast te kunnen leggen en het is gelukt.

Glow was weer fantastisch, de route was leuk, heel de weg was er iets te zien en bekijken en het weer zat mee. Koud maar geen regen en dat is super. De beelden die ik tijdens Glow heb gefilmd kunnen jullie maandag zien in de vlog. Volgend jaar gaan we weer dat weten we nu al. Heel benieuwd wat voor route ze dan gaan maken en objecten. Ik had al veel voorbij zien komen op social media maar het in het echt zien dat is toch veel beter.

Uitleg bij de objecten komt grotendeels van de website van Glow