groen hart

Groen hart

Steeds meer krijg ik een groen hart en dan bedoel ik niet het groene hart van waar ik woon. Ik bedoel een groen hart in mijn huis en op mijn balkon. Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met planten in huis halen. Heb ik heel wat planten gekregen en ben ik aan het stekken gegaan. 

Stekken van hedera

Hedera is het eerste wat ik ben gaan stekken. Totaal in de verkeerde periode want het was eind september begin oktober. Toch staat dit stekje nu eindelijk in de aarde en gaat het goed groeien. De hedera die ik laatst in een potje heb gezet hangt nu al buiten. Een verschil zo groot. Dat leert gelijk dat timing heel belangrijk is. Ongeveer twee weken geleden heb ik wat stukjes van mijn hedera afgeknipt en die in een potje met water gezet. Deze week had ik een ingeving wat ik ermee wilde doen. Er zitten worteltjes aan dus ze kunnen in de aarde.

Een plantje in een hart

In mijn kast lag nog een hart waar een gat in zit. Hier zat ooit oase in en iets van bloemen en misschien daarvoor nog een plantje. Ik heb wat erin zat eruit gehaald. Met een oud potje die ik kleiner heb geknipt zodat het in het rondje past ben ik aan de slag gegaan. Het potje opgevuld met aarde en de stekjes hedera erin gestoken. Het potje vastgezet met tyreps zodat het goed blijft zitten wanneer ik het hart ga ophangen.

Groen hart bij de voordeur

Een plek om het op te hangen dacht ik gevonden te hebben. Nu hangt het toch ergens anders. Het groene hart hangt bij onze voordeur zodat het ook daar gezellig en uitnodigend eruit ziet. Planten geven echt meerwaarde aan ons huis vind ik. Ik kan enorm genieten van het verzorgen van de planten. Het zien groeien van de bladeren of nieuwe zien ontstaan. Je hoeft niet veel uit te geven om een mooi vol balkon of vensterbank te hebben maar daar zal ik binnenkort wat meer over delen. Dit maken kostte tijd en verder al het materiaal wat ik al in huis had.

groen hart