fittest

Gudrun Hespel – The fittest you

Gudrun Hespel is een inspiratie om te volgen op Instagram. Mooie en inspirerende foto’s, leuke instastories. Zo heb ik ontdekt dat ze bezig was met het schrijven van een boek. Een boek over een gelukkige geest in een gezond lichaam. Een gezond lichaam is niks zonder ene gelukkige geest. Mijn interesse in dit boek was al snel gewekt want ik ben erg geïnteresseerd in wat sporten en voeding met je mind doet.

Samenvatting van The fittest You

Vermoeid nog voor je aan je dag begint? Niet altijd blij met je spiegelbeeld? Eeuwig op zoek naar balans? Breek met die sleur en ontdek The fittest you. Dit boek helpt je in 4 weken op weg naar meer zelfvertrouwen, een positieve mindset, een energieker lichaam en een gezonder voedingspatroon. Het is jouw gids voor een gelukkiger en gezonder leven, vanuit liefde voor je lijf, waarin plaats is voor genieten en plezier. In The fittest you deelt Gudrun onder andere haar eigen verhaal, tips en tricks voor een beter zelfbeeld, eenvoudige work-outs die je thuis kunt doen en haar favoriete gezonde recepten.

Gudrun Hespel is een vrolijke psychologe, sportfanaat, foodlover en een van de populairste fitbloggers van België. Als tiener en jonge twintiger worstelde ze met eetstoornissen en emotionele dieptepunten: ze moest er allemaal door om te ontdekken dat een mager lijf je niet gelukkig maakt, maar wel de liefde voor je lijf en voor jezelf, en het fitte en gebalanceerde leven dat daaruit volgt. Sindsdien inspireert zij via haar blog en Instagram meer dan 23.000 volgers. Zij is door Women’s Health verkozen als ambassadeur van een gezonde levensstijl.

Wat vind ik van The fittest you

Wat heeft Gudrun Hespel een goed boek geschreven. De afgelopen jaren heb ik al een aantal boeken gelezen die gaan over een gezonder lichaam. Neem het boek van Ellen Hoog bijvoorbeeld, daar staan workouts in en recepten maar totaal niet wat ik in dit boek gelezen heb. Gudrun is heel eerlijk en begint met haar eigen verhaal over haar eetstoornis en emotionele dieptepunten. Niet makkelijk om te delen maar zeker een meerwaarde want ze spreekt dus uit ervaring hoe sporten voor je kan werken en hoe je met eten en je eigen lichaam om moet gaan.

Het boek is opgedeeld in drie delen; Fit mind, Fit body en Fit food. Fit mind gaat over je zelfbeeld, lichaamsbeeld, doelen stellen, balans vinden, een positieve mindset en slaap. Hele belangrijke punten om een Fit mind te hebben. Zeker opstekers die ik lees in dit eerste deel. Een beter lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen creëren is helaas niet altijd even eenvoudig, maar het is wel mogelijk. Gudrun Hespel vertelt hierover en geeft tips. Een belangrijke tip; Besteed meer aandacht aan goed gedrag en beloon jezelf voor wat je wel goed doet in plaats van jezelf te straffen en je slecht te voelen om wat misgaat.

Fit body gaat over waarom we moeten sporten.. Het is de bedoeling dat je niet vanuit moeten en en niet mogen denkt maar vanuit willen en kiezen. Ze besteed dit deel aan een betere conditie, sterker worden, leniger worden of alles combineren. In dit deel ga je echt met je lichaam aan de slag want er staan oefeningen voor je klaar, hele sets die je kan gaan doen. Elke oefening is voorzien van een duidelijke foto en uitleg. De trainingen worden fijn uitgelegd, begrippen zijn duidelijk en ze legt uit hoe je het beste kan trianen. Hoeveel herhalingen waar goed voor is want wanneer trian je nu voor spiermassa en wanneer voor uithoudingsvermogen van de spier. Nu weet ik dat maar eerst wist ik dat echt niet. Hetzelfde geld voor of je de oefenining snel of langzaam moet doen en wat het voor je lichaam doet.

Tijdens het lezen van het laatste deel Fit food leer je wat gezond eten juist inhoud en kan je dit omzetten in de praktijk. Voeding is een belangrijk hoofdstuk en daarin legt ze uit over light drinken, eten na 20 uur, drinken, wat je eet voor en na een training. Het moeste in het stuk over voeding; Eet geen dingen die je niet lust, alleen omdat ze gezond zijn, maar eet dingen die gezond zijn omdat je ze ook graag lust. The fittest you is geen receptenboek maar toch deelt Gudrun Hespel een paar van haar recepten. Ze zijn heel makkelijk te maken en er staan tips en eventuele variaties bij. Aan het einde van het boek vind je een 4 weken kickstart programma. Een 4 weken programma gevuld met workouts, mealplan en mindset opdrachten.

“Zonde toch, dat we zoveel capaciteiten hebben die er echt toe doen, maar dat we ons zelfvertrouwen en humeur dikwijls laten afhangen van iets met zo weinig betekenis.” – over het getal op de weegschaal

Wat doe ik nu uit het boek?

De oefeningen die in het boek staan heb ik toegevoegd aan mijn week. Na de eerste paar keer was daar spierpijn. Oefeningen die ik heel lang niet meer gedaan heb maar wel goed zijn voor mijn lichaam. Het is een leuke routine dus zal ik deze een tijd blijven doen. Daarnaast doe ik de mindset opdrachten en dat is erg fijn om te doen even een momentje van rust en nadenken op de dag over de dag en de volgende dag.

Wat een goed boek over mindset en trainen hiermee kan je aan de slag! Het boek is te koop bij bol.com en kost € 22,50. (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Van Halewyck en The new Book collective