Haemin

Haemin Sunim – Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Haemin Sunim had me verrast met Houden van dingen die niet perfect zijn. Vorig jaar kocht ik zijn eerdere boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Voor dit boek nam ik de tijd. Ik las elke keer een stukje maar afgelopen week pakte ik het boek op en las elke dag meerdere pagina’s weg. 

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

haemin

Dit boek van Haemin Sunim is een verzameling verhalen met belangrijke levenslessen erin. Er komen negen onderwerpen aan bod. Elk onderwerp wordt besproken door en voorbeeld uit het leven. Daarna volgen een aantal levenslessen, quotes, mooie gedachtes. De onderwerpen die aan bod komen zijn; Rust, Mindfulness, Passie, Relaties, Liefde, Het leven, De toekomst en Spiritualiteit. Ik vind het echt mooie onderwerpen en raak geïnspireerd door de teksten die geschreven zijn.

Neem deze; Gelijk hebben is niet belangrijk, samen gelukkig zijn wel. Hier ging meer tekst aan vooraf maar deze zin vat het wel allemaal samen. Wanneer je weer eens in een discussie bent over wie er gelijk heeft denk dan aan deze zin. Want gelukkig zijn is belangrijker dan je gelijk hebben. Ik heb tijdens het lezen heel wat aantekeningen gemaakt.

Het stuk over relaties gaf me mooie inzichten. Er is een stuk dat gaat over personen die we haten en wat we met deze gevoelens en personen zouden moeten doen. De tekst is raak en waar maar moeilijk om toe te passen.

Wat ik het mooie van dit boek vind is dat je het niet in één keer hoeft te lezen. Je kan gewoon even een stukje lezen of even een quote lezen. Het is een boek wat je er nog wel eens bij zult pakken om te lezen wat je in een bepaalde situatie zou kunnen doen. Naast tekst bevat het boek mooie, warme en rijke illustraties. Het is echt een geschenk voor jezelf als je dit boek koopt. Dit boek gaat niet in de kast. Deze gaat op mijn nachtkastje zodat ik af en toe nog een stukje kan herlezen. Het boek is te koop bij bol.com voor € 15,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)