beer

Haken; Een jurkje voor de beer

Wij hebben heel wat knuffels in huis. Vooral beren en laten we nu een beer hebben die een meisje is. Al heel wat jaren geleden had ik een stofje roze met witte balletjes en daar naaide ik een jurkje van. Gewoon uit mijn hoofd en passen en meten. Niet perfect maar goed genoeg. Het was leuk om te doen. Aangezien het jurkje niet zo schoon meer is en ik druk aan het haken was, ja was het is even wat rustiger nu, dacht ik; een jurkje voor de beer. Maar hoe doe je dat?

Een jurkje voor de beer werd mijn volgende project. Online wat dingen ingetoetst om te kijken of ik ergens een filmpje kon volgen. Na wat haarbanden ben ik niet het haakgenie die opeens alles kan haken wat ze bedenkt. Was het maar zo’n feest want dan had ik nu een leuke garderobe aangelegd. Natuurlijk trof ik weinig resultaat op youtube of het web. O f het was niet wat ik zocht. Ik ging dus gewoon aan de slag. In mijn hoofd wist ik wat ik wilde.  Een roze jurkje dat was het makkelijkste. De bandjes waren zo gemaakt. Het lijfje viel ook wel mee en toen de rok van het jurkje. Nou die heb ik wel twee keer uitgehaald denk ik.

Ondanks dat het maar een jurkje voor een beer is wilde ik wel tevreden zijn. Dus ik haalde alles uit en begon opnieuw. Eindelijk was het jurkje klaar maar er ontbrak nog iets. Een breeklijn dus haakte ik een wit bandje wat de jurk afmaakte. Knoopjes bij de bandjes en toen was hij echt helemaal af. Gewoon op gevoel gemaakt. Niks uit een boekje of een filmpje van Youtube maar een haaknaald en een bolletje. Toch wel heel erg tof geworden al zeg ik het zelf.

beer

Naast dit project wil ik meer van dit soort dingen doen maar dan groter. Een shirtje voor mezelf of een vestje. Veel werk, tellen en opletten en dat vindt ik vaak genoeg het lastigste. Je moet weten waar je bent in je proces en niet recht toe recht aan bezig zijn en niet hoeven opletten.