Wikkelsjaal

Haken; Een wikkelsjaal

Het is al te warm voor een wikkelsjaal en hij is al een paar weken geleden gemaakt maar toch wilde ik dit proces nog even delen. Deze wikkelsjaal haken was niet in een uurtje gebeurd al zou je denken zo moeilijk is het toch niet. Dat dacht ik zelf dus ook. Deze sjaal is pas na poging vier gelukt!

Voordat ik begon met haken wist ik al dat ik het wilde gaan leren. Echt leren en niet hup één ding proberen en klaar. Al heb ik nu drie weken geen haaknaald vastgehad ga ik binnenkort een project afmaken en een ander project starten. Ik ben er zeker nog niet klaar mee maar soms moet je even andere dingen doen. Daar wilde ik niet naartoe met mijn eerste zin ik wilde zeggen dat deze bol wol al gekocht was voor ik begon met haken. In december of januari zag ik deze grote bol met drie kleuren liggen. Wit, zwart en grijs een combinatie die ik echt mooi vind. Een dikke wol maar hoeveel? Geen idee wat ermee te maken.

Opeens wist ik wat ik met deze bol wilde. Een wikkelsjaal. Door al verschillende dingen gemaakt te hebben ging ik zonder uitleg aan de slag. Daar begon ik, helemaal rond en rond en rond. Bijna aan het einde kom ik erachter dat het een dun sjaaltje is en een te grote wikkel. Eerst dacht ik best het is niet anders maar ik was niet tevreden dus ik haalde de sjaal weer helemaal uit.

Wikkelsjaal

Ik begon opnieuw, maakte een fout, haalde hem weer uit, begon weer opnieuw en nog een keer opnieuw. De laatste keer was hij goed genoeg. Een wikkelsjaal met een mooie steek. De sjaal is alleen wel erg zwaar als je de bol gewoon vast hebt heb je daar geen idee van. Maar als sjaal is het echt een volle sjaal.

Wikkelsjaal

Het resultaat ben ik erg blij mee en bij mijn nieuwe jas staat hij perfect. Niet elk project lukt in één keer of is een succes. Gelukkig kon ik met deze bol makkelijk uithalen en opnieuw beginnen maar dat zal niet met alle bollen zo gemakkelijk zijn.