groene haarband

Haken; Groene haarband

Sinds ik begin dit jaar ben begonnen met haken heb ik al vier haarbanden, één muts, een lapje, een strikje, een mini sjaal, een jurkje, één sjaal, een baby cadeautje en een begin aan drie projectjes gemaakt. De Groene haarband licht ik vandaag uit.

Bij de Action heb ik een paar bolletjes roze en één zwart gehaald. Bij de Zeeman een mooie groen van ander materiaal als bij de Action. Alle andere bolletjes en kleuren die voorbij komen die komen bij mama vandaan uit de bruine kast. De kast waar we altijd onze lapjes, bolletjes vandaan haalden. Daar stond nog een tasje vol met bolletjes. Grote bollen maar ook restjes. Eerst heb ik een paar bollen meegenomen maar laatst heel het tasje. Ondertussen heb ik al wat leuks gemaakt met wat restjes.

Het groene bolletje wat je hierboven ziet kwam ook uit de bruine kast. Een mooie kleur groen en nog genoeg om iets mee te maken. Ik besluit mijn derde haarband te maken maar wel een andere dan de twee hiervoor. Ik ga opzoek naar een nieuwe steek. Hieronder zie je goed het resultaat van de steek die ik vond. Ik heb geprobeerd de video te zoeken waarmee ik deze haarband heb gemaakt maar die is verdwenen in het internetheelal.

Het was geen moeilijke steek kan ik je vertellen het was om en om een andere steek en dan kreeg je dit als resultaat. Hoe groot de haarband moet zijn vind ik vaak nog lastig in te schatten. Mijn roze haarband is te groot, de zwarte was goed maar de steek is wat losser en nu dus wat uitgerekt. Wanneer je bezig bent met deze projecten leer je steeds meer. Door te doen leer je enorm veel en eigenlijk na heel wat haarbandjes kan je pas naar de grotere projecten.

Natuurlijk wil ik niet nog 20 haarbanden maken voor ik aan een topje begin maar het zou wel slim zijn om te herhalen en te herhalen daar leer je echt van. Deze groene haarband heb ik al heel wat keren gedragen en hij zit erg goed. Mocht ik deze steek nog vinden dan zal ik de link hier plaatsen.