kleine projectjes

Haken; kleine projectjes

Het haken ligt al eventjes stil. Nog zat ideeën en wat af te maken maar even de prioriteit op andere dingen. Soms heb je dat je begint ergens vol aan en dan opeens heel eventjes klaar. Toch kriebelt het enorm om het weer op te pakken dus ik denk niet dat het lang duurt of ik ben weer aan het haken. In de tussentijd laat ik drie kleine projectjes zien die ik heb gemaakt. 

Oefenen met kleine projectjes

Haken is oefenen. Oefenen met materialen en de diverse steken. Welke steek gebruik je en hoe pakt dat uit. Hoe breed moet je dan gaan en hoe rekt het mee. ALlemaal dingen die je leert door te doen. Wat doe je met een testlapje. Doorgaan tot je een sjaal hebt voor je beer. Die beer is klaar voor de winter, dan heeft hij het lekker warm.

Het andere wat ik maakte was een strik, ik had deze online gezien en ben de video gaan volgen. Wat doe ik met een strik? Een lintje haken een oogje voor een knoopje en ik heb een strik voor een beer. Je moet soms toch wat bedenken. Geen sjaal, geen strik maar gewoon een lapje.

Een gewoon lapje dat kan ook nog. Het had eerst iets heel anders moeten worden maar ik besloot gewoon een lapje te maken en klaar. Niet helemaal toch nog even een randje eromheen wat gelijk best een uitdaging was. Hier en daar kwam ik er echt even niet uit hoe het moest maar uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat.

kleine projectjes

Ik heb nog genoeg bolletjes aan overblijfsel dus misschien gewoon maar weer iets kleins maken.