Hal Elrod - The Miracle morning

Hal Elrod – The Miracle morning

Moe opstaan, te weinig tijd hebben om rustig op te staan omdat die snooze button zo fijn is en daardoor heel de dag er last van hebben, Dat moet anders en effectiever in de ochtend. Ik besluit om in de ochtend een informatief boek te gaan lezen in plaats van een roman. Een boek die al lang op mijn to read list stond was The miracle morning van Hal Elrod. Een heel toepasselijk boek bij mijn plan. Het boek had ik genoteerd nadat ik erover gelezen had bij Josianne van It’s a Lovely day.

“By simply changing the way you wake up in the morning, you can transform any area of your life faster than you ever thought possible.”

Door je manier van opstaan, je manier van denken en watje doet in de morgen voordat “het leven” begint kan er in je leven heel veel veranderen op een positieve manier. Je kan namelijk meer uit jezelf en je dag halen. Dit is precies wat Hal Elrod wil bereiken met dit boek. Elke morgen lees ik een paar bladzijdes, ik lees het verhaal van Hal Elrod en omcirkel het ene na het andere inspirerende stuk. Na wat introductie en het verhaal van Hal Elrod zelf zijn er tien hoofdstukken. Alle hoofdstukken hebben de focus het beste uit jezelf te halen. Hoe je energiek op staat, hoe je niet blijft snoozen, hoe je binnen 6 minuten al een miracle morning kan hebben voor de drukke dagen, en ga zo maar door.

the-miracle-morning-1

De hoofdstukken over The life S.A.V.E.R.S. vind ik zelf heel erg fijn en zijn een houvast voor een miracle morning.

Silence; Stilte kan je stress level erg naar beneden brengen. Door elke dag ermee te beginnen en niet rond te rennen begin je al veel rustiger aan je dag.

Affirmations; De meest bekende mensen doen en deden het al want wie kent niet de man bij “I am the greatest” Ik heb het hier over tegen jezelf zeggen dat je goed genoeg bent of iets kan. Wanneer je dit elke dag doet ga je erin geloven en vertrouwen dat je het kan.

Visualization; Beeld je in wat je wilt bereiken, dit kan door er elke dag even aan te denken maar ook door een vision board. Door te visualiseren wat je wilt bereiken weet je ook wat je moet gaan doen.

Exercise; Wanneer je al voor een paar minuten een workout doet elke morgen dan krijgt je lichaam een boost want je bloed gaat harder rond in je lichaam en dit werkt mee aan een effectiever begin van je dag.

Reading; Een paar bladzijdes of 15 minuten, maak tijd om te lezen. Lezen geeft je kennis, ideeën en de stappen die je wilt gaan naar een betere jij.

Scribing; Dit kan op vele manieren van even je gevoel neerzetten tot de dingen die moeten gebeuren noteren.

The miracle morning vind ik een inpirerend boek met toepasbare elementen. Er staan goede tips in en dingen waarmee ik aan de slag kan.

“What I found was that whether I got nine, eight, seven, six, five or even just four hours of sleep, as long as I consicously decided, before bed, that I was getting the perfect amount of sleep – that the hours were going to energize my body to feel wonderful in the morning. I consistenly woke feeling better than I ever had before.”

Dit was één van de eerste teksten die ik omcirkelde en probeerde en het werkt echt, Positive mind, positive vibe.

Het boek heb ik in het Engels gelezen en is erg fijn geschreven, niet op een feiten gebaseerd boek maar op ervaring en veel is op een vertellende manier geschreven, dit maakt het persoonlijk en leest daardoor gemakkelijk.

“Things do not chnage, we change.” Henry David Thoreau

Persoonlijk vindt ik het nog lastig de miracle morning want dat bed ligt nog zo lekker in de ochtend. Toch doe ik mijn best om hier verandering in te brengen. Elke stap is er al één en langzaam zal ik alle zes de stappen in mijn miracle morning hebben. The miracle morning kost  €16.49 bij Bol.com