wandeltocht

Halve marathon capelle – wandeltocht 10 km

Afgelopen zondag stond ik heel onverwachts aan de start van een evenement, de halve marathon van Capelle. Twee jaar geleden deed ik mee aan de 10 km hardlooproute en vond ik het fantastisch. Fantastisch ondanks de zeikregen. Dit evenement had een super indruk achtergelaten. Helaas ben ik nu niet zo ver om hardlopend mee te doen. Gelukkig was er de kans om de wandeltocht mee te doen.

Wandeltocht 10 km

Nooit eerder deed ik mee aan een wandeltocht. Wel liep ik een paar jaar geleden de avondvierdaags en wandel ik veel tegenwoordig. Wat ik kon verwachten? Geen idee. In de koperwiek kon ik mijn startnummer ophalen. Helaas wordt de wandeltocht niet getrackt maar dat maakt mij niet uit want ik hou de route en tijd bij met mijn horloge.

Ophalen startnummer

Het ophalen van het startnummer kon in de koperwiek. Er stond een enorme rij. Wel even wennen zo veel mensen en zeker als ze in je nek staan te hijgen. Dat hoeft van mij echt niet, al nooit fijn gevonden. Na best even wachten kwamen we erachter dat er twee rijen konden gevormd worden. We stonden in één rij met de tasinname en dat was niet zo handig. Startnummer was daarna zo binnen.

Deborah aanmoedigen

Na mijn startnummer gehaald te hebben ging ik naar het startgebied waar de andere afstanden eerst gingen starten. Ik ging opzoek naar Deborah die de 30 km ging hardlopen. Gelukkig vond ik haar nog net voor de start en kon ik haar net na de start nog even aanmoedigen.

Starten met de wandeltocht

Nog even naar het toilet en toen ging ik eens kijken bij het startvak. Daar waren een paar mensen. Niet veel en in vergelijking met de hardlopers leek er wel niemand te staan. Ik ging er staan maar opeens zag ik dat we een route kregen, koekjes en water. Top verzorgd! Een echte start met een startschot kregen we ook en toen gingen we van start. Voor me twee dames waar ik bij aanhaakte. De dames liepen een lekker tempo en de andere wandelaars zagen we al snel niet meer. De dames liepen de 5 km en ik ging voor de 10 km wandeltocht. Een meneer uit India haakte aan die wandelde ook voor de 10 km.

De wandeling

 

 

We liepen een tempo die net onder de 10 minuten per kilometer lag. Een heerlijk ritme. De route kaart was soms wat onduidelijk maar gelukkig was het gewoon het 10 km hardloopparcours volgen. De route week iets af van vorig jaar en dat vind ik wel leuk. Samen met de meneer uit India liep ik de gehele route, we kwamen geen wandelaar tegen alleen de hardlopers en dat is zeker leuk dat je die tegenkomt.

Het is een mooie route vooral het gedeelte door Hitland vond ik mooi. Helaas door het slechte weer was het wat somber en daardoor vergat ik helemaal foto’s te maken van de omgeving maar mooi was het zeker.

10.32 km in 1:38:47 echt zo lekker gelopen. Ik wist niet dat wandelen tijdens een event ook heel leuk kon zijn. De finish is wel wat anders gewoon je wandelt eroverheen, geen extra sprintje meer. We kwamen als eerste van de 10 km wandelaars binnen en kregen de mooie medaille.

wandeltocht

Ik vond het mega tof en de mensen onderweg van de organisatie waren echt weer super lief. Ik vind dat meer hardloopevenementen een wandelstart erbij moeten doen. De dag van het evenement sprak ik een aantal mensen die mee hadden willen doen als ze het hadden geweten. De wandeltochten mogen dus ook echt meer gepromoot worden.

 

Ik kijk terug op een top wandeling!