handletteroefenblok

Handletteroefenblok

Handletteren is iets wat ik heel graag doe. Bezig zijn met teksten, ze mooi maken door een illustratie erbij te maken of speciale letters te creëren. Op elk velletje papier kan ik lekker aan de slag maar niet elk velletje papier werkt even fijn. Geloof mij ik heb per dag wat velletjes papier in mijn hand als ik aan het werk ben.

Handletteren je kan het op elk papier doen dat je wilt. Ik heb hier een briefje liggen en daar een velletje. Ik heb maar een map gemaakt om zo alles wel een beetje te kunnen verzamelen bij elkaar. Makkelijker is het om in één blok te werken. Vooral wanneer je aan het oefenen bent een uitkomst is dan het Handletter Oefenblok.

Met handletteren is het hetzelfde als met printen. Niet elke print is mooi op elk papier. Zo gebruik ik voor kaarten graag mat papier, voor omslagen satin en voor foto’s photosatin op de plotter. Elk soort papier een andere uitwerking zo is het ook met handletteren. Kleuren komen het mooist uit op wit papier maar gebruik je krijt dan is zwart weer heel mooi. Bruin is heel mooi als één kleur gebruikt wordt en persoonlijk vindt ik zwart dan het mooiste.

Het handletteroefenblok bevat 60 vellen om lekker creatief op te zijn. Handletteren of chalkletteren je kan er mee aan de slag op drie soorten papier. Wit, bruin of zwart. Van elke kleur zijn er 20 vellen om je op uit te leven. De pagina’s zijn A4 en dat vind ik zelf een fijn formaat zodat ik lekker groot kan werken of heel veel op één pagina kan maken en oefenen. Het papier is stevig. Het voordeel van stevig papier is dat lijnen niet doordrukken op de achterkant en ook wanneer je aan het schetsen bent je niet op de volgende pagina doordrukt.

Wat voor creaties maak ik dan? Hieronder zie je er twee. Op het bruine craft papier met zwarte pennen en stiften en op het witte papier met ecolinestiften. De ecolinestiften zijn wel wat minder geschikt voor dit papier want het zuigt en daardoor vloeit het uit maar ik vind het eindresultaat niet slecht.

Op welk papier maak jij graag je creaties? Op dit moment is het bruine kraft papier bij mij echt favoriet. Misschien heeft dit ook een beetje met de herfst te maken en dat het een warme ondergrond is. Meer creaties zien van mij? Ze komen voorbij in mijn instastories @donderdesign.

Wil jij ook aan de slag dan kan je het oefenblok A4 voor € 16,49 en oefenblok A5 voor € 6,99 bestellen bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC