soulmates

Hanna Karlzon – Soulmates

Kleuren, iets waar ik nog nooit mee gestopt ben. Ik weet dat ik vroeger het kleurboek van mijn moeder heel mooi vond. Het waren ingewikkeldere kleurplaten dan de Disney kleurplaten die ik had. Onze zoektocht naar meer van zulke kleurboeken was kort. Ze waren er toen niet of niet makkelijk te verkrijgen. Wat is het nu prachtig dat Hanna Karlzon en vele anderen prachtige kleurboeken weten samen te stellen. Soulmates is de nieuwste van Hanna Karlzon.

Mijn derde boek van Hanna Karlzon

Soulmates is de nieuwste toevoeging aan de befaamde kleurboekencollectie van Hanna Karlzon. Eerder heb ik kennis gemaakt met deze prachtige kleurboeken door Tijdperk en Zwoele zomeravonden. Uren plezier heb ik aan deze twee boeken beleeft. Soulmates is de nieuwste en bevat magische portretten van de hand van de Zweedse kunstenares. Voor elk karakter heeft Hanna de bijbehorende spirit animal getekend.

Inspiratie uit de natuur

Hanna haalt haar inspiratie uit de Zweedse natuur in de omgeving van haar woonplaats Umeå en voegt daar droomelementen aan toe. Die plek, tussen fantasie en realiteit, probeert ze te visualiseren en vangen in haar werk. Ze bedenkt de thema’s voor haar kleurboeken zelf, maakt alle illustraties met de hand en tekent het liefst sterke vrouwen, bloemen, bossen, huizen en dieren met heel veel details.Het zijn echt sprookjes werelden waar ik uren kan zoeken op de illustratie naar kleine verborgen elementen.

Het mooie van de kleurboeken die Mus creatief heeft is dat ze stevig zijn en luxe uitstralen. Soulmates heeft weer een prachtige hardcover met goudpraeg. Het gaat natuurlijk niet om de voorkant maar toch het ook wil ook wat. Het gaat om wat we na die cover vinden en dat zijn 96 nieuwe tekeningen.

De tekeningen zijn heel divers en je kan er lekker veel kleuren in combineren. Geen van de illustraties is saai. Uren kleurplezier ga ik aan dit boek beleven.

Wil jij ook uren kleurplezier? Het boek is te koop bij bol.com en kost € 15,99 (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Mus Creatief