Karlzon

Hanna Karlzon – Tijdperk

Kleuren in de kleurboeken van Hanna Karlzon is zo fijn. In het boek Zwoele zomeravonden ben ik nog steeds lekker bezig. Haar creaties zijn zo mooi en wanneer ik de kleuren erbij zie komen wordt het mooier en mooier. Maar zelfs zonder kleur zijn het plaatjes om te bekijken.

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers ‘Dagdrömmar’, ‘Sommarnatt’ en ‘Magisk Gryning’ die als eerst zijn uitgegeven in Zweden. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en uit haar eigen verbeelding. Hanna houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen en gebruikt het liefst Oost-Indische inkt. Ze voegt bovendien graag een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ’70 toe aan haar werk. In ‘Tijdperk’ neemt Hanna Karlzon je mee op een avontuurlijke reis door de vier seizoenen. Dwaal mee door een prachtige fantasiewereld gevuld met droomachtige bossen, fleurige bloemen, gedetailleerde dieren en insecten en krachtige vrouwen. Vang elk seizoen in de mooiste kleuren, van het diepste groen van de lente tot het koudste blauw van de winter.

Tijdperk bestaat uit enorm veel mooie illustraties om in te kleuren. Met enorm veel kleur kan je aan de slag gaan. Het enorme pluspunt van de kleurboeken van Hanna Karlzon is de kwaliteit van het papier. Een beetje duwen met je potlood maakt niet uit want aan de andere kant zie je er helemaal niks van. Je ziet niet welke kleuren je hebt gebruikt in de kleurplaat van de vorige bladzijde helemaal niks. Dit is echt het plus plus punt want dat is waar ik me enorm aan kan ergeren.

De illustraties zijn echt prachtig, verhalen op zich die je helemaal zelf kan invullen. Je kan enorm veel kleur gebruiken of weinig precies zoals jij het wilt. Er zijn illustraties over twee pagina’s maar ook over één pagina. Met het inkleuren van een pagina ben je zo uren bezig want de kleinste details staan erop om ingekleurd te worden.

Niet alleen met kleurpotloden kan je de illustraties vullen maar ook met stiften. De illustratie hieronder heb ik ingekleurd met Brush pennen en zelfs deze waren aan de andere zijden van het papier niet te zien dat ze gebruikt waren. De combinatie van potlood en stift kan soms heel mooi werken maar dan is het noodzaak dat het papier goed meewerkt en dat doet het papier wat gebruikt is in Tijdperk.

Hou jij ook zo van kleuren en lekker even ontspannen op deze manier?

 

Kleuren is zo rustgevend en wanneer je een prachtig kleurboek hebt alleen maar fijner. Tijdperk kan je voor € 14,99 bij bol.com kopen. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC

Bewaren