stad tussen

Hanna Karlzon – Verhalen uit de stad tussen de sterren

Spreid je vleugels en laat de wind je meevoeren op een reis hoog boven de wolken naar een magische stad tussen de sterren. Op dit fantastische eiland dat zweeft onder een met fonkelende sterren bezaaide hemel kom je fantasierijke voertuigen en wezens van heinde en verre tegen, die in de stad stoppen om de bruisende marktjes en de spannende boetiekjes te bezoeken.

Na Middernacht maskerade, Verhalen uit het bosrijk en Verhalen uit het heksenhuisje is dit het vierde kleurboek in de serie ‘Verhalen uit…’ met illustraties van Hanna Karlzon, een van de bekende en populairste Zweedse kleurboekillustratoren. Hanna maakt gedetailleerde illustraties geïnspireerd door de natuur. In haar werk voegt ze graag droomelementen toe, waardoor er een wereld tussen fantasie en realiteit ontstaat.

stad tussen

64 pagina’s aan kleurplezier

Vele illustraties gaan over twee pagina’s in dit mooie kleurboek maar niet overal er zijn ook illustraties die helemaal op zichzelf staan. zoals deze twee hierboven en die zijn ook echt prachtig op zichzelf. Online zie ik verschillende creaties voorbij komen van mensen die al flink aan de slag zijn gegaan met dit kleurboek. Achtergronden worden gemaakt en het worden hele kunstwerken. Zelf houd ik van kleuren maar heb ik vele technieken zoals andere nog lang niet onder de knie. Genoeg om mee te oefenen.

Hierboven zie je goed de kwaliteit van het papier. Het is stevig crème kleurig papier. Ideaal om op te tekenen en weinig tot geen last van et doordrukken wanneer ik te hard duw met mijn potlood. Misschien ga ik nog met stiften experimenteren maar voor nu hou ik het op potlood.

Dit prachtige kleurboek Verhalen uit de stad tussen de sterren ga ik uren plezier aan beleven en dat kan jij ook. Het kleurboek is te koop bij bol.com voor € 21,99  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus