Happy Body - Handboek voor mind, body & soul

Happy Body – Handboek voor mind, body & soul

Mijn eerste indruk van Happy Body is dat het een prachtig handboek is voor mind, body & soul. De foto’s zijn zacht en stralen een enorme rust uit. De hele vormgeving is aandacht aan besteed dat het een rust uitstraald. Het formaat ligt fijn in je handen. Ik vind het een boek wat je gerust op tafel kan neerleggen en gewoon even doorbladerd wanneer je er zin in hebt.

Happy Body is een handboek voor mind, body & soul geschreven door Amber Rose, Sadie Frost & Holly Davidson. Drie vrouwen, drie verhalen en daardoor drie delen; Superfood, Superwoman en Superfit.

“Onderschat nooit het belang van tijd voor jezelf, om uit te rusten te ontspannen en gewoon te ‘zijn’.”

Amber Rose verteld in Superfood haar verhaal en haar recepten. Van sapjes, smoothies en warme drankjes tot mayonaise, hummus, lekkere toetjes en heerlijke gerechten. Sadie Frost deelt in Superwoman hoe je het beste uit jezelf haalt, hoe je balans vindt in het leven op een toegankelijke manier. Ze begint met het belangrijkste en dat is natuurlijk ademen. Voorbeelden van ademhalen en oefeningen komen aan bod. Een logisch vervolg zijn de yoga oefeningen. De verschillende vormen van yoga worden uitgelegd en worden yoga tegen depressie, yoga om te kalmeren en yoga tegen boosheid uitgediept. In dit deel komt o.a. meditiatie, je dag plannen, gezondheid & meditatie en vitaminepillen & andere supplementen nog voorbij. Wat erg leuk is zijn de uitleggen om zelf badspullen en maskers te maken.

“Als het belangrijk voor je is vind je wel een manier om het te doen. Zo niet dan vind je wel een excuus”

Het laatste deel is het actiefste deel. Holly Davidson deelt in superfit enorm veel tips en oefeningen. Zo schrijft ze over hoe je gewoonten kunt veranderen en hoe je positief kunt kijken naar jezelf. Het gaat om fit en gezond worden voor jezelf, persoonlijke doelen maken zodat je weet waarvoor je het doet. Je past je instellingen aan, werkt aan je lichaam en voelt jezelf beter. De workouts zijn divers en zelfs zijn er week schema’s gemaakt.

“Wat je geest kan bedenken en geloven, kan hij ook bereiken” – napoleon Hill

Zoals ze zelf ook aangeven is dit geen boek met strenge regels. Het is een boek dat je af en toe uit de kast kunt trekken om inspiratie op te doen en weer op het juiste spoor te komen, het hele jaar door.