Hardlopen in 2016

Hardlopen in 2016

2016, het jaar waar ik het wat rustiger aan zal doen wat betreft hardlopen. Rustiger maar niet stoppen. Rustiger om zo beter te kunnen gaan presteren en me te focussen op de wedstrijden die ik belangrijk vind. Met veel wedstrijden kan ik me niet focussen op één bepaald doel en dat wil ik wel graag. Vorig jaar maakte ik een hardlooplijstje met een aantal doelen en vandaag deel ik ook een lijstje met jullie. Een hou vast, iets om te proberen en omdat ik hou van lijstjes.

Het hardlooplijstje voor 2016:

  • In minimaal 20 verschillende plaatsen hardlopen.
  • Een week lang elke dag hardlopen met een minimum van 3 km.
  • 07:00 uur hardlopen (of eerder).
  • Focussen op de wedstrijden die ik belangrijk vind.

Een klein lijstje, maar wel met een uitdaging want ik ben niet een hele vroege loper, ook niet iemand die elke dag loopt, dus een week is genoeg en 20 plaatsen vind ik wel mooi na 13 plaatsen in 2015. In verschillende plaatsen lopen brengt je ook ergens en je ontdekt de mooiheid van andere plaatsen. Op het laatste punt kom ik dadelijk terug.

Zijn dit al mijn hardloopdoelen voor 2016? Nee natuurlijk niet.
In 2015 liep ik veel wedstrijden, maar dit jaar wordt anders. De rem zit er even op. Dit om rust te geven aan mijn lichaam en om sterker te worden en om te kunnen focussen op een paar wedstrijden. Mijn eerste wedstrijd zal zijn op 10 april in Rotterdam: de 1/4 marathon. Ik kan nu al niet wachten tot het zo ver is. Over die Coolsingel finishen… man, wat blijft dat geweldig. Die hele 10,55 km wil ik genieten en presteren, een tijd neerzetten waar ik trots op kan zijn. Die tijd ga ik niet met jullie delen, die is nu nog voor mij. Ik hoop dat ik het ga halen, maar aangezien ik nu nog niet zo veel en ver loop ga ik nog niks vastzetten.

Na de 1/4 marathon in Rotterdam gaat de focus naar de 8,6 km tijdens de Hemelvaartsdagloop. De Hemelvaartsdagloop is voor mij belangrijk omdat hij in mijn geboortedorp is en het de wedstrijd was die ik als eerste wilde lopen (en dat heb ik ook gedaan). Het is een kleine gemoedelijke loop en ik zal vaak als een van de laatste eindigen, maar het is zo leuk.

De derde wedstrijd die voor mij vaststaat is de Bruggenloop aan het einde van het jaar. Ik wil die bruggen verslaan, mijn tijd van 2014 verbeteren en denderen over de Erasmusbrug en de van Brienenoordbrug en de Kuip zien als ik bijna bij de finish ben en dan Never Walk Alone aanzetten op mijn mp3-speler en over die finish gaan. Geen halve marathon voor mij dit jaar maar maximaal 15 km in een wedstrijd. Even focussen op maar een paar dingen.

Naast deze drie wedstrijden wil ik vaker meelopen met de Rotterdam Running Crew. De eerste keer staat al in mijn agenda voor 20 januari in de Van Nelle-fabriek. Ze lopen altijd op zulke leuke locaties en het is supergezellig. Wie weet komt er nog een wedstrijd bij, zoals de Ronde van West, maar voor nu is dit het. Ik ga zelf een schema maken zodat ik een houvast heb met wat ik wil en moet doen. In de sportschool ga ik samen met de fysio ook werken aan mijn kracht in mijn benen en armen en natuurlijk mijn core. Dus alles gaat gewoon aangepakt worden.

Naast dat ik zelf een paar wedstrijden ga hardlopen vind ik het erg leuk om weer vrijwilliger te zijn en dat ga ik zijn tijdens de NN kids runs Rotterdan & de AD mini marathon. De dag voordat ik zelf mag al de sfeer opsnuiven en er te zijn voor de mini lopers. Hopelijk weer met medailles in mijn handen.

Wat zijn jouw plannen?

Bewaren