volgende zomer

Harmen Malderik – Wachten op de volgende zomer

Een mooie cover met zachte kleuren ligt voor me. Het is een dichtbundel. Gedichten lees ik sinds ik ze vroeger in de bibliotheek ontdekte graag. Welke ik toen las weet ik helaas niet meer maar genoten deed ik er wel van. Wachten op de volgende zomer is de nieuwe bundel van Harmen Malderik.

De dichter heeft zich diep in de Franse provincie teruggetrokken, waar hij nog ruimte, stilte en schone lucht vindt. De gedichten van ‘Wachten op de volgende zomer’ vormen een verhaal over zijn belevenissen in zijn Franse habitat. De belangrijkste getuige van zijn geïsoleerde bestaan is de berg waarop hij uitkijkt. Maar de dichter blikt ook terug op de drukke, overspannen wereld die hij achter zich heeft gelaten. Harmen Malderik laat zich in zijn literaire werk vooral inspireren door zijn mondiale ervaringen als fietsreiziger en door andere aan het buitenleven gelieerde sportieve activiteiten. Hij publiceerde romans, reisverhalen en gedichten. ‘Wachten op de volgende zomer’ is zijn derde dichtbundel. Eerder verscheen bij Palmslag zijn dichtbundel ‘Nooit loopt de weg dood

volgende zomer

Wachten op de volgende zomer is een dunne dichtbundel met 46 gedichten. Hij heeft zijn gedichten onderverdeeld in 3 verschillende categorieën. Voor mij is dit een bundel die ik er niet heel snel weer bij zal pakken. De gedichten zijn aan de lange kant. Ik moet de tijd nemen om zijn zinnen te lezen en soms nog een keer om te begrijpen wat er verteld wordt. Het zijn zware gedichten over de wereld en dat ligt me niet. Ik ben de gedichten lezer met meer makkelijke gedichten, met een vrolijke, gezellige of droevige gebeurtenis maar die niet te lang duren. Alle 46 gedichten zijn gelezen en natuurlijk zaten er een paar bij die ik fijn vond om te lezen maar zeker geen favoriet die ik je mee kan geven.

Het is jammer als een bundel niet je ding is. Gelukkig zullen anderen wel van deze gedichten kunnen genieten en waarderen. Mocht je ze willen lezen dan kan je Wachten op de volgende zomer voor €  15,95 bestellen bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Palmslag